Statsminister Fredrik Reinfeldt tar sig tid att svara på brev.
1 av 3
Statsminister Fredrik Reinfeldt tar sig tid att svara på brev. - Foto: ANPIXHENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Tre terminer i stället för två? Inget Reinfeldt tycker är bra.
2 av 3
Tre terminer i stället för två? Inget Reinfeldt tycker är bra.
"Tjenare Fredrik". Ett önskemål om en längre helg för alla som går i skolan.
3 av 3
"Tjenare Fredrik". Ett önskemål om en längre helg för alla som går i skolan.

Reinfeldt svarar: Hissar, dissar och tipsar barn

Statsminister Reinfeldt menar att det är viktigt att ta med sig en frukt att äta till skolan. Något han själv brukar mumsa på när han blir trött. Däremot blir det inga längre helger för en 13-åring.


Tre terminer i skolan

En tioåring vill att det skolan ska ha tre terminer i stället för endast två eftersom hon tycker skolan är rolig och vill lära sig mer.

Statsministern tycker det är kul att tioåringen tycker om skolan så mycket.

– Jag förstår din tanke med att ha tre terminer men jag tror att det kan vara bra att ha en längre ledighet en gång om året. När jag är ledig brukar jag passa påatt umgås med mina barn och läsa böcker, skriver Reinfeldt och fortsätter:

– Om du känner att du vill studera under sommaren kan du säkert få uppgifter av dina lärare. Det är viktigt att du känner att du får stimulans och att du utvecklas men det är också viktigt att du unnar dig att vara ledig ibland. 

STOCKHOLM. Trots ett hektiskt schema tar sig statsminister Fredrik Reinfeldt tid till att svara på brev. Däremot är det många som har frågor, så det kan ta ett tag innan de dimper ned i brevlådan.

Två tjejer från Göteborg, 11 och 12, frågar Reinfeldt om det inte går att få mellanmål i skolan varje dag. Detta eftersom de ibland inte hinner att äta frukost på morgnarna och det är många timmar fram till lunch.

Reinfeldt tipsar tjejerna att ta de ska ta med sig mat till skolan.

– Jag brukar själv ta mig en frukt när jag börjar känna mig trött. Då får man i sig viktiga vitaminer också, skriver Reinfeldt som svar.

"Tjenare Fredrik"

En 13-årig pojke från Stockholm inleder sitt brev med ett kärvänligt "Tjenare Fredrik" och frågar sedan statsministern om alla som går i skolan inte kan få vara lediga fredag till söndag.

– För att vi ska kunna vara med vänner, familj och för att vi ska hinna göra läxor, skriver 13-åringen som anledning i sitt brev.

Ingen längre helg

Reinfeldt dissar den skoltrötta pojken och skriver att det är viktigt att gå i skolan så varje elev får viktiga kunskaper och chans att träffa nya vänner.

Statsminister avslutar däremot på ett trevligt sätt:

– Jag vill passa på att önska dig en fortsatt trevlig höst. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!