Onsdag 22 Sep
Stockholm

Mystiskt ljusklot kraschade i Värmland

Vad var det som slog ned i Värmland? Var det en vanlig meteorit? Bilden är från ett annat tillfälle.
1 av 2
Vad var det som slog ned i Värmland? Var det en vanlig meteorit? Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Kevin Clifford / AP / SCANPIX
DN-reportern och UFO Sverige-ordföranden Clas Svahn, som Nyheter24 tidigare gjort ett besök hos.
2 av 2
DN-reportern och UFO Sverige-ordföranden Clas Svahn, som Nyheter24 tidigare gjort ett besök hos. Foto: Gabriella Lahti

Flera personer i Värmland, Dalarna och Bohuslän hörde av sig till polisen. Ett lysande klot sågs på himlen - och kraschade sedan med en smäll.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mer om stjärnfallet

Ordföranden för Riksorganisationen UFO Sverige, Clas Svahn, är även journalist på Dagens Nyheter. På sin blogg berättar han mer om stjärnfallsregnet.

Läs även Nyheter24:s "Hemma hos"-intervju med Svahn.

KARLSTAD. Ett sken, ett orangefärgat klot och en stor smäll som gav eko i flera delar av västra Sverige. Ett mystiskt ljusklot förbryllade invånare i till exempel Karlstad på tisdagen.

– Det lät inget på himlen när det flög över oss. Sedan slog det ner i närheten av Klarälven någonstans. Sedan slogs vi av ljudet, som ett eko efter en explosion. Det var mystiskt. Otäckt mystiskt, säger Jessica Berg från Stöllet till Aftonbladet.

"Troligtvis en meteorit"

Polisen fick motta flera samtal från oroade invånare men hänvisade det mesta till flygvapnet. Även Sjö- och flygräddningscentralen har kontaktats.

– Det rör sig inte om något flygplanshaveri. Det är troligtvis någon form av meteorit, Jonas Sundin, biträdande räddningsledare, till Aftonbladet.

Det verkar dock inte finnas någon anledning till oro för en stundande apokalyps. Enligt Dagens Nyheter rör det sig med allra största säkerhet om en bolid (en ljusstark meteor) från det uppmärksammade stjärnfallsregn som når sitt klimax natten till fredagen.

"Vi kommer dö som dinosaurierna"

Trots det lugnande beskedet har flera passat på att konstatera att undergången är nära:

Här är i alla fall några som dragit nytta av den mystiska händelsen (se hela klippet):


Såg du ljusklotet? Har du fotat eller filmat det? Vet du mer? Mejla Nyheter24:s reporter Viktor Adolfsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela