Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Årets tio bästa (?) Gangnam-style videos

Nyheter | 30/12/2012 11:32

Den mest klickade Youtube-videon genom tiderna är hatad och älskad. Men oavsett om du vill slita håret av dig och skrika "inte en gång till!" eller om du får bra vibrationer och känner hur dina nävar knyts ihop och du vill bara - ja, du vet, gangnamstyle-dansa - så har du, precis som resten av världen, en åsikt om denna låt. Här är tio sådana åsikter, versioner och hyllningar till "Gangnam style" vars orginallåt framförs av den koreanska artisten Psy.

10. I ett regnigt Stockholm och på en mer eller mindre ökänd klassisk platta - framför stockholmare en så kallad "flashmob".


9. Brittiska soldater i Afganistan har visst en del slötid. Då passar de på att dansa lite. Just den här videon - som också blev väl omskriven - gjordes för att samla in pengar till en organisation som arbetar med räddningstjänster i bergiga- och klippiga områden i norra Yorkshire, England.

8. Här har vi inte så mycket mer att säga annat än: Bra jobbat? 

7. Man kan faktiskt göra annat än dricka te i London. Ja, du ser ju själv.


6. Tydligen är detta hur östeuropeiska män tolkar sig själva, lite väl kritiska är de väl ändå?


5. En till flashmob, denna gång Indien. Vi gillar hur Bollywood-känslan tar över, men saknar de färgglada kläderna.


4. Gud vad söt hon är. Alltså inte Ellen. Och hon spelar så förvånad också trots att detta säkert repades några gånger innan. Det är nog därför vi överhuvudtaget gillar det här klippet. 


3. Jul, jul, strålande jul. Nuff said.


2. Nu har det ändå gått för långt. Ska hederliga traditioner under "half-time" förpestas nu också? Ja, och det är ju helt underbart. Låt de dammiga blåsinstrumenten få uppleva en helt ny dimension av Gangnam.


1. Bröllopsspex på hög nivå. Vi undrar bara en sak: Vad hände med den där vita, geggiga massan som sprutas på Psy i orginalvideon - hade inte bröllopstårtan varit ett bra alternativ i det här läget?