Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4338
reaktioner idag

Brännskadades vid bröstoperationen - nu ändras rutinerna

Malin Ericsson opererade sina bröst - men något gick fel och hennes liv förstördes. Nu ska sjukhuset se över sina rutiner: "Det borde de redan gjort", säger hon till Nyheter24.

Malin Ericssons operation gick fel. Nu ska sjukhuset ändra sina rutiner.

ÖREBRO. De var i september förra året som Malin Ericsson, 20, skulle göra en medicinsk bröstoperation på universitetssjukhuset. Men något gick fel och hon fick brännskador över brösten, vid magen och på ryggen.

– Jag kan inte arbeta och kan inte ha på mig vad som helst, berättar Malin för Nyheter24

Hon har även varit tvungen att ta starka mediciner.

Operationen Lex Maria-anmäldes till Socialstyrelsen strax innan jul och sjukhuset har nu gjort en händelseanalys av ingreppet, skriver Nerikes Allehanda.

"Redan för sent"

Sjukhuset ska ta fram mer noggranna rutiner för hur de arbetar. Men Malin tycker att de borde ha gjort det för länge sedan.

– Det är redan för sent. Egentligen borde de ju gå igenom sina rutiner en gång om året och se till så att allt står rätt till, säger hon.

Problemen från skadorna är fortfarande stora. Hon spenderar mycket tid hemma och är tvungen att åka till sjukhuset ett par gånger i veckan.

"Gråter ofta"

Sjukhusets ändringar ska nu se till att ingen annan råkar ut för samma sak.

– De ska ta fram bättre och tydligare rutiner för att det här inte ska hända igen, säger Henrik Eliasson, tillförordnad anmälningsläkare på USÖ, till Nerikes Allehanda.

– Det är en väldigt liten risk att det återupprepas, nu vet alla här att det här har hänt och alla går på tårna och är mer försiktiga.

Malin väntar just nu på besked om när hon ska genomgå nästa operation. Hon behöver nämligen göra ytterligare en transplantation. Och medan hon väntar försöker hon hålla humöret uppe, men det är svårt.

– Det går upp och ned hela tiden. Jag gråter ofta.

Mer:

Kvinna gripen – hade 1,3 kilo kokain i brösten