Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SDU överklagar Ungdomsstyrelsens beslut om nekat bidrag

- 23/01/2013, 11:34 -
SDU överklagar ungdomsstyrelsens beslut.

SDU överklagar ungdomsstyrelsens beslut.

Drago Prvulovic / SCANPIX

Sverigedemokratisk ungdom överklagar nu Ungdomsstyrelsen avslag av förbundets bidragsansökan.
– Förhoppningen är att domstolen kan riva upp myndighetens beslut, säger Gustav Kasselstrand till Nyheter24.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur Sverigedemokratisk ungdom inte får något bidrag från Ungdomsstyrelsen i år heller. Anledningen är felaktigheter i ansökan och organisationen går miste om miljonbelopp.

Nyheten om det förlorade bidraget gjorde så att ordföranden för distriktet med flest medlemmar gick ut och krävde att SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand - och resten av förbundsstyrelsen - lämnar sina uppdrag.

– Om de hade någon skam i kroppen så skulle de avgå, har Jonathan Lindqvist, tf ordförande för SDU Syd, sagt till Nyheter24 tidigare.

"Ingen rättslig grund att avslå ansökan"

Nu väljer Sverigedemokratisk ungdom att överklaga Ungdomsstyrelsens avslag.

– Ungdomsstyrelsen har inte haft någon rättslig grund att avslå vår ansökan, säger SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand till Nyheter24.

Han ser positivt på en överklagan.

– Förhoppningen är att domstolen kan riva upp myndighetens beslut, säger han.

"Vi har motiverat vårt beslut"

På Ungdomsstyrelsen ställer man sig avvaktande.

– Vi har inget nytt att säga i nuläget. Vi har motiverat vårt beslut om varför vi avslog deras ansökan tidigare, säger Malin Engstedt, pressekreterare på Ungdomsstyrelsen, till Nyheter24.

I ett pressmeddelande skriver Sverigedemokratisk ungdom att Ungdomsstyrelsen har gjort både en orättvis och felaktig bedömning och därför kommer frågan nu att prövas i förvaltningsrätten.