Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Schulman: "Vilken fantastisk galenskap"

Privat / SCANPIX / Instagram

Nyheter | 25/01/2013 07:41

Tatueringen av Jimmie Åkesson och ordet "horunge" har rört upp känslor. Nu hyllas den - av Alex Schulman: "Jag skrattar fortfarande".

"Den här snubben som tatuerat en stor bild av Jimmie Åkesson på vaden och satt dit texten 'horunge', alltså. Jag brukar aldrig 'skratta högt'. Men nu, jag gjorde det! Jag skrattar fortfarande. Vilken fantastisk galenskap".

Så skriver teveprofilen och författaren Alex Schulman om tatueringen som Nyheter24 kunde publicera på torsdagen.

Vadtatueringen där Sverigedemokraternas partiledare och ordet "horunge" syns har rört upp känslor och fått stor spridning på nätet. Åkessons pressekreterare Linus Bylund var dock mindre nöjd över det.

– Spontant tycker jag att det här låter barnsligt, det är min personliga åsikt, sa han till Nyheter24.

"Kanske skulle passa med några järnrör"

Tatueraren Piroz Kianersi menade att han bara gjort vad kunden velat, men att de diskuterat en del förbättringar.

– Jag har pratat med kunden om att det kanske skulle passa med några järnrör i bakgrunden, sa han till Nyheter24 på torsdagen.

Han skulle ha rätt att tacka nej till att göra en tatuering om den exempelvis bryter mot lagen. Kianersi säger dock att han gör tatueringar "så länge de står för någonting bra".