Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hög sköterska anklagas för cancerpatients död

- 16/02/2013, 19:00 -
Hon höjde medicineringen och gick sedan därifrån.

Hon höjde medicineringen och gick sedan därifrån.

Bertil Ericson / SCANPIX

Lex Maria-anmäls. Kollegorna slog larm helgen efter dödsfallet när de märkte att sjuksköterskan återigen dök upp påverkad på jobbet.

FOSIE. En sjuksköterska som behandlade en cancersjuk patient i 60-årsåldern har anmälts till Socialstyrelsen efter att patienten dött.

Enligt Sydsvenskan grundar sig anmälan bland annat på att sköterskan varit påverkad av narkotikaklassad medicin på arbetstid.

– Jag kan inte förstå att jag blev så påverkad. Jag har tagit samma tabletter tidigare, säger hon enligt anmälan.

Lämnade patienten ensam

När den manliga patienten höll på att bli sämre och sämre svarade sjuksköterskan med att dubbla doseringen av smärtstillande. Sedan försvann sköterskan plötsligt och lämnade patienten ensam utan att meddela någon annan. Klockan var då cirka 17. 

Det dröjde fram tills 20-tiden innan mannen fick besök av näste vårdare. Då hade patienten avlidit, skriver Sydsvenskan.

– Nu väntar Socialstyrelsens prövning av anmälan. För mig känns det oerhört smärtsamt att vi övergav den svårt sjuke mannen, säger vård- och omsorgschefen Helen Hansson, som kallar händelsen för en "vårdskandal".