Söndag 14 Aug
Stockholm

Nu ska Ola Rapace upp i rätten

Åtalas för dopingbrott och narkotikabrott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Skådespelaren Ola Rapace står inför rätta i dag vid Stockholms tingsrätt. Han åtalas för narkotikabrott och ringa dopingbrott och riskerar fängelse.

Det var i oktober som Ola Rapace greps utanför Sturecompagniet i Stockholm. Vid en kroppsvisitering fann polisen kokain och vid en husrannsakan hittade man 516 ryssfemmor samt 75 Iktorivil, som tillhör familjen bensodiazepiner.

Skådespelaren har hävdat att kokainet inte var hans eget, men har inte kunnat ge någon förklaring till att det fanns anabola steroider i hans bostad. Rapace förbereder sig inför en filmroll som proffsboxaren Bosse Högberg och gick upp tio kilo muskler på ett drygt år.

Enligt en personutredning som Kriminalvården har gjort berättar Ola Rapace att hans psykiska hälsa är god. Han erkänner att han har provat narkotika och berättar att han växte upp med vänner som missbrukat droger. Han säger att ”han har svårt att ta avstånd från dessa personer enbart av den anledningen”.

Ola Rapace säger att hans familj har drabbats hårt av narkotikamisstankarna och att han därför kommer vara försiktig med sitt umgänge i framtiden.

Hans fru Noomi Rapace - bland annat känd från filmen Män som hatar kvinnor - uppger i förhör att hon aldrig har märkt av något som skulle kunna betraktas som missbruk. Noomi Rapace menar att hennes man som person är hygglig, omtänksam och tar stort ansvar för både familjen och sitt arbete.

En personutredning görs av kriminalvården om en person är misstänkt för ett brott som kan leda till fängelse.

Ola Rapace i en intervju där han bland annat pratar om tjack.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.