Läraren är åtalad för misshandel
Läraren är åtalad för misshandel - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Lärare misshandlade elev - skyller på "muslimsk attack"

En lärarvikarie står åtalad misstänkt för misshandel av en 14-årig elev. Då har hon gått ut på den rasistiska bloggen Avpixlat och skrivit att hon är utsatt för en muslimsk attack. Samtidigt funderar hon på att "bli mer offentlig" med sitt engagemang för SD.


Skolan anmälde

Det var inte flickan utan skolan som polisanmälde lärarvikarien. En annan vikarie har ställt upp som vittne mot kollegan.

FALKENBERG. Den 26 mars kan hon dömas för misshandel av en elev. Inför det har lärarvikarien i Falkenberg gått ut på den rasistiska bloggen Avpixlat och skrivit att hon bland annat är utsatt för en muslimsk attack.

Enligt Hallands Nyheter har kvinnan också "målat upp ett tredje världskrig" med jihad och att hon blivit beljugen av en "muslimsk tjej" i klassen. Samtidigt har vikarien, som är i 40-årsåldern, gett sitt stöd för Sverigedemokraterna och skrivit att hon funderar på att bli mer öppen med engagemanget för partiet.

"Ingenting jag kan påverka"

Något belägg exempelvis för att flickan skulle vara muslim finns dock inte. Att hon kopplat åtalet till muslimer säger hon beror på att vissa barn får värderingar "i modersmjölken".

– Om mitt inlägg utnyttjas av rasister så är det ingenting jag kan påverka, säger läraren till Hallands Nyheter.

Det var i maj förra året som vikarien blev upprörd över att en 14-årig elev inte ville ta av sig sina hörlurar i klassrummet. En annan elev la sig i och ville gå till rektorn och berätta vad som hänt. 

"Fäktade med armarna mot 14-åringen"

Då stoppades hon av läraren som enligt åtalet "uppsåtligen tillfogade flickan smärta och rodnad genom att slå henne ett flertal gånger mot överkroppen och ta hårt om hennes handled".

En kollega blev vittne till händelsen och berättar i förhör att läraren verkade "väldigt hotfull och arg". Kollegan menar att läraren "fäktade med armarna" mot 14-åringen, men hon är inte säker på att något slag faktiskt träffade.

Läraren själv menar att eleverna "blåljuger" och att hon endast ställt sig i "försvarsställning" då hon kände sig omringad och hotad.

Läraren jobbar inte inom skolan längre. Hon har tidigare uppmärksammats för sitt deltagande i flera teveprogram.

Uppdatering 13.27:

Sverigedemokraterna vill inte kommentera huruvida lärarvikarien är lämplig som medlem i partiet.

– Vad jag kan säga är att denna person inte är någon företrädare för partiet. Jag har inte tillgång till medlemsregistret så huruvida personen är medlem kan jag inte svara på. Dock uttalar vi oss i regel enbart om företrädares förehavanden, säger presschefen Martin Kinnunen till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
tal
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.