Tisdag 20 Apr
Stockholm

Det stora glasstestet

1 av 24
Jens Lindqvist: Ben & Jerrys kan räkna med ett samtal från GB – en kopia av GB:s sandwich. Ser dock ut som ett grustag och lockar knappast ögat. Kommer inte att gå hem i butikerna. Betyg: 2/5.
2 av 24
Jens Lindqvist: Ben & Jerrys kan räkna med ett samtal från GB – en kopia av GB:s sandwich. Ser dock ut som ett grustag och lockar knappast ögat. Kommer inte att gå hem i butikerna. Betyg: 2/5. Foto: Bilden ägs av OPV In-Store Promotion AB / Micke Woltman
Erik Carlsson: Den smakar som en Snickers på steroider. En glass som är omöjlig att inte älska  – så länge man gillar jordnötter. Betyg: 4/5
3 av 24
Erik Carlsson: Den smakar som en Snickers på steroider. En glass som är omöjlig att inte älska  – så länge man gillar jordnötter. Betyg: 4/5. Foto: Bilden ägs av OPV In-Store Promotion AB / Micke Woltman
Erik Carlsson: Vaniljglass, hallonsylt, jordnötssmör och chokladbitar skapar en smakexplosion som är svår att tyda. När krutröken har lagt sig framgår det dock klart att det rör sig om en kvalitetsglass. Betyg: 3/5.
4 av 24
Erik Carlsson: Vaniljglass, hallonsylt, jordnötssmör och chokladbitar skapar en smakexplosion som är svår att tyda. När krutröken har lagt sig framgår det dock klart att det rör sig om en kvalitetsglass. Betyg: 3/5. Foto: Bilden ägs av OPV In-Store Promotion AB / Micke Woltman
Hemglass - Übercool. Jens Lindqvist ger den en 3/5
5 av 24
Hemglass - Übercool. Jens Lindqvist ger den en 3/5. Foto: Nicolai Mørk
Hemglass - Total tastefull thrilla vanilla champion. Therese Kjelsson ger den 2/5.
6 av 24
Hemglass - Total tastefull thrilla vanilla champion. Therese Kjelsson ger den 2/5. Foto: Nicolai Mørk
Sia - Solstråle. Jens Lindqvist lägger 2/5 i betyg.
7 av 24
Sia - Solstråle. Jens Lindqvist lägger 2/5 i betyg. Foto:
Sia - Columbus. Erik Carlsson är inte imponerad:  1/5.
8 av 24
Sia - Columbus. Erik Carlsson är inte imponerad: 1/5. Foto:
Sia - Godisbåt. Therese Kjellsson "Den smakade skit, men får en 3/5 på grund av att jag inte vill vara taskig mot kidsen"
9 av 24
Sia - Godisbåt. Therese Kjellsson "Den smakade skit, men får en 3/5 på grund av att jag inte vill vara taskig mot kidsen". Foto:
Sia - Putte. Jens Lindqvist ger 3/5.
10 av 24
Sia - Putte. Jens Lindqvist ger 3/5. Foto:
Triumf - Salmiakki. Erik Carlsson: "Äntligen lakritsglass! 5/5".
11 av 24
Triumf - Salmiakki. Erik Carlsson: "Äntligen lakritsglass! 5/5". Foto:
Triumf - Hallondröm. Erik Carlsson ger 1/5.
12 av 24
Triumf - Hallondröm. Erik Carlsson ger 1/5. Foto:
Triumf - Maxibon. "Ser betydligt godare ut än vad den är", säger Jens Lindqvist och ger den 2/5.
13 av 24
Triumf - Maxibon. "Ser betydligt godare ut än vad den är", säger Jens Lindqvist och ger den 2/5. Foto:
Triumf - Jordgubbstopp. Erik Carlsson ger 4/5.
14 av 24
Triumf - Jordgubbstopp. Erik Carlsson ger 4/5. Foto:
Triumf - Dumle. Therese Kjellsson älskar dumle och ger 4/5.
15 av 24
Triumf - Dumle. Therese Kjellsson älskar dumle och ger 4/5. Foto:
GB Glace - Marabou Stick. Erik Carlsson säger 2/5.
16 av 24
GB Glace - Marabou Stick. Erik Carlsson säger 2/5. Foto: Bilden ägs av OPV In-Store Promotion AB / Micke Woltman
GB Glace - Magnum No 1 First Kiss. Jens Lindqvist säger 5/5.
17 av 24
GB Glace - Magnum No 1 First Kiss. Jens Lindqvist säger 5/5. Foto: Bilden ägs av OPV In-Store Promotion AB / Micke Woltman
GB Glace - Magnum No 2 Loving Kiss. "Sötade tranbärsbitar och maränger", säger Erik Carlsson
smäller på en given 5/5.
18 av 24
GB Glace - Magnum No 2 Loving Kiss. "Sötade tranbärsbitar och maränger", säger Erik Carlsson smäller på en given 5/5. Foto: Bilden ägs av OPV In-Store Promotion AB / Micke Woltman
GB Glace - Cornetto Enigma Popcorn. "Öööh, inget salt och inga kärnor, inget tivoli, ingen biokänsla och heller inga popcorn?" Therese Kjelsson är besviken och ger 2,5/5.
19 av 24
GB Glace - Cornetto Enigma Popcorn. "Öööh, inget salt och inga kärnor, inget tivoli, ingen biokänsla och heller inga popcorn?" Therese Kjelsson är besviken och ger 2,5/5. Foto: Bilden ägs av OPV In-Store Promotion AB / Micke Woltman
GB Glace - Solero Exotic. "En GLASS-SENSATION. DEN NYA GLASSEN ÄR HÄR...eller inte. Trött." Jens Lindqvist är lite bitter och ger 3/5.
20 av 24
GB Glace - Solero Exotic. "En GLASS-SENSATION. DEN NYA GLASSEN ÄR HÄR...eller inte. Trött." Jens Lindqvist är lite bitter och ger 3/5. Foto: Bilden ägs av OPV In-Store Promotion AB / Micke Woltman
GB Glace - Rocks Dino Foot. "Lika torr som ett knäckebröd", skeptiken Jens Lindqvist är svår att imponera. Ger 1/5.
21 av 24
GB Glace - Rocks Dino Foot. "Lika torr som ett knäckebröd", skeptiken Jens Lindqvist är svår att imponera. Ger 1/5. Foto: Bilden ägs av OPV In-Store Promotion AB / Micke Woltman
GB Glace - Blåbärstruten laktosfri. Therese Kjellsson pendlar mellan 0-1/5
22 av 24
GB Glace - Blåbärstruten laktosfri. Therese Kjellsson pendlar mellan 0-1/5. Foto: Bilden ägs av OPV In-Store Promotion AB / Micke Woltman
GB Glace - Kingis laktosfri. Erik Carlsson ger 2/5 med kommentaren "Den här glassen har jag ätit under fem olika namn genom åren"
23 av 24
GB Glace - Kingis laktosfri. Erik Carlsson ger 2/5 med kommentaren "Den här glassen har jag ätit under fem olika namn genom åren". Foto: Bilden ägs av OPV In-Store Promotion AB / Micke Woltman
GB Glace - Daim Strawberry Dream. Therese Kjellsson ger 2/5 med motiveringen "Jag gillar jordgubbar, men daim ska smaka daim"
24 av 24
GB Glace - Daim Strawberry Dream. Therese Kjellsson ger 2/5 med motiveringen "Jag gillar jordgubbar, men daim ska smaka daim". Foto: Bilden ägs av OPV In-Store Promotion AB / Micke Woltman

Alla älskar glass. Speciellt Nyheter24. Därför är det extra spännande när nya glassar kommer ut inför sommaren. Hur kommer de se ut och framförallt - smaka? Det tar vi reda på i årets stora glasstest 2013.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Juryn

Nyheter24:s jury har provat alla årets nyheter i glassväg.

Det som först och främst har varit avgörande är smaken och upplevelsen som glassarna ger väl inne i munnen. 

Men utseendet, det första intrycket har också den spelat en viktig roll under testet. 

Testet ägde rum under en veckas tid - och varje märke separat då risken för förvirring skulle minimeras. 

Nyheter24:s jury består av Jens Lindqvist, Therese Kjelsson och Erik Carlsson. 

Tre personer som ätit glass under hela sina liv och tycker glass spelar en viktig roll i samhället. 

Vilka glassar faller Nyheter24:s redaktion i smaken inför glassäsongen 2013? Här är svaret:

Hemglass - Too Much Chocolate & Brownie (Übercool)

Om utseendet:

Jens Lindqvist
– HAHAHA, hur tänkte ni här Hemglass? Förpackningen ska efterlikna Ben & Jerry's varianter men det slutade verkligen i totalflopp.

Therese Kjellsson
– Ingen ubercool design men jag gillar den kreativa tyska copyn som gick bananas på sin budgetvariant av Ben & Jerrys och använde alla coola ord hen kunde och när orden tog slut tog bytte till tyska, genialt.

Erik Carlsson
– Den här skamlösa kopian av Ben & Jerrys gör Hemglass till en större tjuv än Håkan Hellström.

Om smaken:

Jens Lindqvist
– Älskar man chokladglass är det här en hit! Personligen har jag inte mycket till övers för det. Men chokladkrossen passade bra in i den mustiga chokladen och jag blev faktiskt överraskad. Till och med jag tyckte om denna.

Therese Kjellsson
–Fy fan va god den va. Jag gillar inte ens chokladglass, så det kan ju inte bli annat än succé från största chokladglasshatern. Den levererar på alla plan, klockren glass. Skitjobbigt namn, men jag förlåter Ubercool, på grund av sinnesgod.

Erik Carlsson
– Hemglass försöker efterlikna Ben & Jerry's och resultatet är helt okej - god chokladglass med bitar i. Men priset är detsamma som för B & J – och då väljer jag den amerikanska glassen alla dagar i veckan.

Betyg:

Jens Lindqvist
–3/5

Therese Kjellsson
–5/5

Erik Carlsson
– 3/5

Hemglass - Too Much Vanilla & Cookie Dough (Total tasteful thrilla vanilla champion)

Om utseendet:

Jens Lindqvist
– Superduperballcoolglassförpackningen är inte så cool, tyvärr.

Therese Kjellsson
– Ja, ingen kommer ju någonsin att komma ihåg vad glassen hette så någon spridning mouth-to-mouth lär det ju tyvärr aldrig bli.

Erik Carlsson
– Tänk er namnförslagsmötet som ägt rum på Hemglass. Någon dåre reser sig upp och föreslår: "Total tasteful thrilla vanilla champion". Och alla andra inser att de nu har två val; antingen ringer de närmaste psykhem eller så ljuger de och låtsas som att det regnar. Hemglass, ni borde ringt psyket.

Om smaken:

Jens Lindqvist
–Har alla möjligheter för att vara en kanonglass...MEN! Den är är lite för söt för att få ett högre betyg. För mig tillbaka till minnernas aveny när sirapen åkte fram tillsammans med vaniljglassen i bigpacket. Lite sliskig.

Therese Kjellsson
– Njae, helt ok vanilj och överlag helt ok, nothing less nothing more.

Erik Carlsson
– Jag förstår varför de har valt så många namn. Man vill förvilla och leda bort tankarna från den avskyvärda, platta smaken.

Betyg:

Jens Lindqvist
–3/5

Therese Kjellsson
– 2/5

Erik Carlsson
–1/5

Sia - Solstråle

Om utessendet:

Jens Lindqvist
–Ser ut som vit choklad och besvikelse är total när man biter sig igenom

Therese Kjellsson
–Tråkigt beige, men clean som en äkta magnum-kopia.

Erik Carlsson
– Vinner inga skönhetstävlingar men är ändå helt okej.

Om smaken:

Jens Lindqvist
–Jag har aldrig och kommer aldrig förstå mig på yoghurt-glass. Och särskilt inte som överdrag. Tråkigt med tanke på att apelsin- och -passionsfruktsglassen inuti var oerhört god och frisk.

Therese Kjellsson
–Plus för att den är gjord av youghurt för myten säger ju att det är hälsosamt, synd att det bara var överdraget. Insidan var helt klart uppfriskande och smakade mycket citron. Perfekt för en varm sommardag på stranden, men insidan smakade efter ett tag plast och lite eftersmak av kräk.

Erik Carlsson
– Fruktig yoghurtglass som smakar fräscht somrigt men som knappast är värd 19 kronor. Gräddglassen och yoghurten "gifter sig inte" som Mannerström så fint brukar säga. En barnglass som gör att man inte längtar tillbaka till sin barndom. Eftersmaken kommer som ett ovälkommet vykort.

Betyg:

Jens Lindqvist
– 2/5

Therese Kjellsson
–3/5– 3/5

Erik Carlsson
– 3/5

Sia - Columbus

Om utseendet:

Jens Lindqvist
–Kommer definitivt inte locka barnen i barnvagnarna – en riktig morfarglass.

Therese Kjellsson
–Kändes främmande att blanda sorbé med gräddglass men plus för den kreativa innovatitivteten.

Erik Carlsson
Jag tycker utseendet är spännande. Mest för att det är omöjligt att på förhand avgöra hur den här glassen kommer att smaka.

Om smaken:

Jens Lindqvist
–Är troligen för svår för den breda massan men kan säkert tillföra en random finsmakare som påstår att punchchokladen är god något. Den mörka chokladen i sig är fantastisk och mangosorbeten är uppfriskande. Tillsammans är det något tveksamt.

Therese Kjellsson
–Det var fantastiskt förvirrande smak men som öppnade upp en ny värld där alla världens glassar möttes i en. En klassisk strut men jag hade bytt ut chokladen mot vanilj, fast det är kanske mest för att jag inte gillar chokladglass. Jag gillar den lite i smyg.

Erik Carlsson
–Chokladglass med mangosorbet. Chokladen och mangon hade varit goda glassar var för sig. Tillsammans utgör de ett hemskt par som borde skiljas snarast möjligt. Råder ingen att pröva denna. Inte ens som "en kul grej" på fyllan.

Betyg:

Jens Lindqvist
– 3/5

Therese Kjellsson
– 4/5

Erik Carlsson
– 1/5

Sia - Godisbåt

Om utseendet:

Jens Lindqvist
–Ser ut som en neonstav fast rosa. Oäkta och inte ens lockande.

Therese Kjellsson
–Ja! Alla barn vill ha en godisbåt med rosa överdrag. Designen kommer tjata hål i alla föräldras öron och barn kommer vallfärda till glasskiosken och skrika Godisbåt i kör.

Erik Carlsson
–Här har ju Sia gjort allt för att lura barnen. Det är en färgsprakande tuttifrutti-glass med en jetski(!) på pappret.

Om smaken:

Jens Lindqvist
–Marknadsföringsbrott! Vart är tuttifruttikulorna? Smakar konstgjort och ser konstgjord ut. Lockar barnen första gången – aldrig andra gången! Ett fabrikat utan dess like.

Therese Kjellsson
–Rånet smakade gammalt gummi och gräddglassen smakade konserveringsmedel och aceton. Alla barnen kommer älska glassen och käka upp den med hela ansiktet. Den ser ut som en leksak och smakade lika konstgjort som barbie och Ken ser ut.

Erik Carlsson
–För att vara en barnglass med ytterst oansvariga smakkombinationer är den godkänd. Men den mjöliga konsistensen gör att betyget snuddar vid en etta. Ont om tuttifrutt-kulor.

Betyg:

Jens Lindqvist
– 1/5

Therese Kjellsson
–Den smakade skit, men får en 3/5 på grund av att jag inte vill vara taskig mot kidsen.

Erik Carlsson
– 2/5

Sia - Putte

Om utessendet:

Jens Lindqvist
–Plain. Simpel. En glass.

Therese Kjellsson
–Den ser lite kunglig ut med sitt guldiga fodral. Om Vickan skulle komma över på glass- bankett hos mig, skulle jag bjuda på den här, mest för att imponera. Det finns inga överraskningar dock och är lika stel som en fika på ett pensionärsboende.

Erik Carlsson
– Inga krusiduller. Traditionell glass. Trevlig.

Om smaken:

Jens Lindqvist
–En traditionell glass med en mysig blåbärssmak. Oerhört tråkig men man vet var man får. Medelålderskvinnan kommer definitivt att "avnjuta" en och annan Putte i sommar.

Therese Kjellsson
–Jag fick en helt vanlig strut med vaniljglass och blåbärsmak. Det var inget speciellt alls.

Erik Carlsson
– En traditionell, klassisk glass. Vanilj med blåbärssylt. En glass från 60-talet. Alldeles ljuvlig i all sin enkelhet. Namnet Putte drar ned betyget. En pensionärsglass.

Betyg:

Jens Lindqvist
– 3/5

Therese Kjellsson
– 2/3

Erik Carlsson
– 3/5

Triumf - Salmiakki

Om utseendet:

Jens Lindqvist
–Som en svart dröm på en pinne!

Therese Kjellsson
–Öh, ska den va på finska eller? Det känns lite skevt. Rutmönstret gör den lite grabbig (genuskorrekt "hen-rockabilly") och den får lite personlighet. Den kommer gå varm under bilträffarna i Elmia, tror jag.

Erik Carlsson
–Ruter-formad. Krispigt skal. Svart lakritsglass inuti. PLUS KRÄM!

Om smaken:

Jens Lindqvist
–Lakritspucken kan slänga sig i väggen. Äntligen har vi svenskar tagit det bästa av Finland – deras lakritsglass. En stor glass som räcker länge. Gillar man inte den här så gillar man inte mig.

Therese Kjellsson
–Lakritssmaken är perfekt imiterad och man kan nästan känna segheten som finns i riktigt lakrits. Lakrits Pucken ligger pyrt till, blir nog en riktig fight i sommar. Hejja Soumi!

Erik Carlsson
–Åh, äntligen en lakritsglass! För en lakritsglass som denna kan jag betala det dubbla.Inget annat än en fullpoängare.

Betyg:

Jens Lindqvist
– 5/5

Therese Kjellsson
– 4/5

Erik Carlsson
– 5/5

Triumf - Hallondröm

Om utseendet:

Jens Lindqvist
–Låt dig inte luras av Solero-looken säger jag bara!

Therese Kjellsson
–Ljuvlig hallondröm, känns perfekt till söta små skönhetsbloggare och till den som blir upphetsad av cerise. Romantisk smörfilm möter Babbsan!

Erik Carlsson
– Den lovar så mycket och infriar så lite. Har inte känt mig så här lurad sedan Erik Hamrén kom in och började förstöra fotbollslandslaget.

Om smaken:

Jens Lindqvist
–Den ser läskande och så där alldeles underbar ut på en gungande brygga en varm sommardag. Men den är bara...smaklös. Jag känner mig lurad.

Therese Kjellsson
–Ja det känns som bilden är lite missvisande. Jag hade gärna känt smaken av krämig hallonsylt, men den känns som en kopia av Solero och Solero är lite vassare. Men jag är svag för sorbet och gött med laktos, så ett halvt poäng extra.

Erik Carlsson
– Som en Solero fast utan fruktsmak. Känns framställd. En sådan här glass får man bara tillverka först när alla frukter har försvunnit från jordklotet och smakämnen är det enda som finns att tillgå. En mardröm som borde skänkas bort till hungriga djur.

Betyg:

Jens Lindqvist
– 2/5

Therese Kjellsson
– 2,5/5

Erik Carlsson
– 1/5

Triumf - Maxibon

Om utseendet:

Jens Lindqvist
–Ser betydligt godare ut än vad den är.

Therese Kjellsson
– Ett riktigt bra grepp. Inget kladd, inga problem. Save the world, Halleluja (skämt)

Erik Carlsson
– En smartare version av GB Sandwich.

Om smaken:

Jens Lindqvist
–Ni vet den där smaken av kakor som har stått för länge i skafferiet och fått skåpsmak? Så smakar den här glassen. Ska vara någon slags kopia av GB-sandwich men den snuddar inte ens vid klassikerns nivå.

Therese Kjellsson
–Hade det bara varit det krispiga nötchokladöverdraget hade den fått en 4, men den sega gamla "mjöldoppskakan" som skiljer glassens överdrag i 2 gör den upphottade "Sandwich" glassen mindre sexig. Men ändå något jag hade bjudit på om jag hade haft fikabesök som 45-åring.

Erik Carlsson
–Påminner om GB Sandwich, fast nötkrossen höjer betyget. Två glassar i en vars smak bara växer och växer för varje tugga.

Betyg:

Jens Lindqvist
– 2/5

Therese Kjellsson
– 3/5

Erik Carlsson
– 4/5

Triumf - Jordgubbstopp

Om utseendet:

Jens Lindqvist
–Klassisk strut i tråkig guldförpackning.

Therese Kjellsson
–Flashback till 90-talet!

Erik Carlsson
– Visst har jag sett den här glassen i en Astrid Lindgren-film?

Om smaken:

Jens Lindqvist
–Tyvärr, som de flesta andra laktosglassarna, vågar de inte alls ta ut i svängarna. Det är en strut med jordgubbssylt och det är gott. Varken mer eller mindre. Tråkigt.

Therese Kjellsson
–Kommer ni ihåg lågstadiet när man skulle ha ha fredagsmys och läraren bjöd på glass? Då bjöd man på den här, en klassiskt traditionsenlig glassdär ingen blir besviken men ingen lyfter heller på ögonbrynen. Man fick det man såg och man var mest bara glad över tanken på att man skulle få glass, då sket man i vad det var förglass. Slutet gott, allting gott

Erik Carlsson
–Smak: Att vara glassälskare och laktosintolerant är i år ingen dålig kombination. Flera av företagens laktosfria glassar har varit i topp vad gäller smak. Den här jordgubbs- och vaniljglassen är visserligen tråkig. Men den är traditionell och oklanderlig och ljuvlig i all sin enkelhet. En glass att äta tillsammans med någon man håller kär.

Betyg:

Jens Lindqvist
– 3/5

Therese Kjellsson
– 3/5

Erik Carlsson
– 4/5

Triumf - Dumle

Om utseendet:

Jens Lindqvist
–Ser ut som en daimstrut – fast dumle.

Therese Kjellson
–Att likna Daim: glassarnas glas kan ju bara bli succé.

Erik Carlsson
Fyllig och fin.

Om smaken:

Jens Lindqvist
–Så där snuskigt god som glass med kolasås i mitten kan vara. En dröm, ett vattenhål i öken när du är som mest uttorkad...tills man ser att det är en hägring. Den underbara dumlesås fanns bara i huvudet på glassen. Hur tänkte ni där? Man blir blåst på konfekten.

Therese Kjellsson
–ÄLSKAR DUMLE!! Men vart är den? Tog ju slut efter halva, men det jag fick slicka i mig var effing fabulous.

Erik Carlsson
– Likadant som Marabouglassen så infriar inte Dumlechokladen de högt ställda förväntningarna. Ett bottennapp. För 22 kronor vill man ha en bra ätarstund. Det här faller platt.

Betyg:

Jens Lindqvist
– 4/5

Therese Kjellsson
–4/5

Erik Carlsson
– 2/5

GB Glace - Marabou glassen

Om utseendet:

Jens Lindqvist
–Ser ut som en Magnum. Punkt.

Therese Kjellsson
– Plus för igenkänning – för den minimala kreativiteten. En klassiker i nytt ljus som kommer locka den som redan är fast i chokladträsket och inte släpper på rutiner vad gäller landet lagom normer i chokladval och går på Marabous försäljningstrick.

Erik Carlsson
–Det är alltså en vaniljglass med chokladöverdrag.

Om smaken:

Jens Lindqvist
–Precis som väntat. Kalla mig tråkig och grå men Marabou-glassen ger dig allt du vill ha – förutom möjligen en nougatfyllning i mitten eller liknande. Den här glassen är här för att stanna. Enkel, vanlig men förbannat god.

Therese Kjellsson
–Vaniljen var god och chokladen smakade som den skulle. Men vad skiljer denna från en magnum. Eller vilar det något magiskt i receptet som får det tunna lagret att stå ut från mängden. Svaret på den frågan är nej, trist på alla sätt, sämst!

Erik Carlsson
– Marabouglassen inger stora förhoppningar. Det är ett spännande samarbete som sannolikt kommer att testas av många i sommar. Men lika många som testar kommer att bli besvikna. Det är en alldaglig glass. Så oerhört trist och tråkigt och smaklöst. Visserligen ger marabouchokladen viss smak, men det här håller inte.

Betyg:

Jens Lindqvist
– 4/5

Therese Kjellsson
– 1,5/5

Erik Carlsson
– 2/5

GB Glace - MagnumFirst Kiss CrèmeBrulèe

Om utseendet:

Jens Lindqvist
– GB gillar att hålla det plain and simple och First Kiss är inget undantag. Plus för boxen.

Therese Kjellsson
–Jag älskar boxen, det är typ en tia på den! Det känns som det skulle kunna finnas ett samlarvärde. Magnus är utan tvekan glassens Rolls Royce!

Erik Carlsson
–Storleken på glassen är under all kritik. Visst blir glassarna mindre för varje år – eller är det jag som blir större?

Om smaken:

Jens Lindqvist
–Vi kan därmed avsluta glasstestet här. Vi har en given vinnare. Kolasåssmaken tillsammans med den traditionella vaniljglassen och crisp gifter sig perfekt i munnen och då har jag inte ens nämnt chokladöverdraget. ÄR här för att stanna.

Therese Kjellsson
–Den är lurig, creme brulé liksom? De krispiga bitarna tillsammans med vaniljen ger en illusion av creme brulé. Massa plus för den krämiga kolan mellan chokladöverdraget och vaniljglassen. Men den når inte riktigt upp till 5 då jag tycker att den inte överraskar tillräckligt.

Erik Carlsson
– Kolasåsen och kolabitarna höjer den här glassen. Magnums creme brulee-version smakar inte så värst mycket creme brulee, men den är en mindre smaksensation. Gör ingen besviken. En glass att luta sig mot när det blåser.

Betyg:

Jens Lindqvist
– 5/5

Therese Kjellsson
– 4/5

Erik Carlsson
– 3/5

GB Glace - Magnum Loving Kiss

Om utseendet:

Jens Lindqvist
–Det är en vanlig Magnum – dock i en lyxförpackning.

Therese Kjellsson
–Samma samlarvärde och lite lyxig Hollywood känsla på 70-talet. Den här glassen borde vara en hipsters dröm att kunna glida omkring på Instagram med. Skulle säkert fått flera hipster ”likes”.

Erik Carlsson
Jag är svag för de här små "lådorna". Det känns som att öppna en present.

Om smaken:


Jens Lindqvist

–Blandar vanligtvis ihop tranbär med urinvägsinfektion och ett ständigt kissande men det funkar faktiskt väldigt bra tillsammans med chokladen. Godare än godkänt men ingen höjdare. Men vad är syftet med marängerna?

Therese Kjellssson
– Ett potpurri av tranbärsylt, maräng, choklad och vanilj. Det smälter i munnen och jag vill ha mer. Jag gillar att det är riktiga bär, men det räcker med en glass. Två stycken hade brutalt dödat aptiten på glass i ett år minst. Okej, men någon vecka i alla fall.

Erik Carlsson
–Sötade tranbärsbitar och maränger. Den här glassen är en given vinnare för mig. Det händer saker i varenda tugga. En favorit i sommar. Men för lite glass för priset. Oavsett hur god den är.

Betyg:

Jens Lindqvist
– 3/5

Therese Kjellsson
– 4/5

Erik Carlsson
– 5/5

GB Glace - Popcorn Cornetto

Om utseendet:

Jens Lindqvist
–Som en Cornetto fast med ljusa kulor på, som tydligen ska vara popcorn.

Therese Kjellsson
– Ett stort plusför att amerikansk tivolikänsla turligt nog infinner sig i designen av glassen, det höjer betyget ett halvt poäng.

Erik Carlsson
Det ser exakt ut som en vanlig chokladcornetto.

Smaken:

Jens Lindqvist
–GB är populärast i Sverige av en anledning. Att de håller det enkelt med en hög lägstanivå och gammal tradition. Därför blir jag som glassälskare besviken när de slänger på kulor som påstås smaka popcorn på en annars god glass. Nej, det här är en glass som man testar på men aldrig äter igen.

Therese Kjellsson
– Öööh, inget salt och inga kärnor, inget tivoli, ingen biokänsla och heller inga popcorn? Rispuffarna är det något slags kompensation för att glass-nissarrna lite försent kom på att popcorn inte går att ha i en glass? Kaos på det glasskontoret, research gubbar, research!

Erik Carlsson
–Till att börja med så är det varken några popcorn eller någon popcornsmak i den här glassen. Det är en spretig hederlig cornetto som blivit förstörd i något experimentslabb på GB av nån smakmarodör som vill folk illa. Varför tar ni inte tillbaks ljuvliga Cornetto Citron?

Betyg:

Jens Lindqvist
–2/5

Therese Kjellsson
– 2,5/5

Erik Carlsson
– 2/5

GB Glace - Solero Exotic

Om utseendet:

Jens Lindqvist
– En GLASS-SENSATION. DEN NYA GLASSEN ÄR HÄR...eller inte. Trött.

Therese Kjellsson
–Det gamla vanliga, nothing new.

Erik Carlsson
- Det är en Solero. Likadant som ett hallon är ett hallon.

Om smaken:

Jens Lindqvist
–Som en Solero fast med 30 procent mer sås. Solero-fantasterna kommer att stanna kvar där de är. En glass för barnen när de har tröttnat på att plocka tionde raka Calippon ur kioskfrysarna.

Therese Kjellsson
–Ja, det var väl den gamla vanliga Solero, ah fast med 30% mer av något. En klassiker som alltid håller vad den lovar. Typisk semesterglass, Solero är ett säkert kort även om jag skulle befinna mig i Ukraina eller Japan.Frisk syrlig och god apelsinsmak, sommaren kom i munnen, tack!

Erik Carlsson
–GB satsar på en Solero med 30 procent extra sås – och det betalar sig. En fruktsensation som är som en vanlig solero fast på steroider. Den somrigaste glassen i hela testet.

Betyg:

Jens Lindqvist
– 3/5

Therese Kjellsson
– 4,5/5

Erik Carlsson
– 5/5

GB Glace - Rocks dino foot

Om utessendet:

Jens Lindqvist
–Tröttast någonsin. Den skriker: "Köp mig inte, jag är ful".

Therese Kjellsson
–Känns som den här glassen har kommit från ett paket och någon tänkt att vi borde sätta en pinne på den glassen. Och en hönsfot. Jaha, det var en dinosauriefot?

Erik Carlsson
–GB:s barnglass. Ser verkligen tråkig ut. En matt brun färg med ett försök till lejonfot i vanilj i mitten.

Om smaken:

Jens Lindqvist
–Herregud. Lika torr som ett knäckebröd. Smakar som att ha Oboy över vanlig vaniljglass. Sånt som man gjorde när man var sju år gammal. Det här är glassen kommer föräldrar att ge sina barn i barnvagnarna. För att den inte kan göra skada. "MEN DEN ÄR INTE GOD HELLER", skulle jag vilja skrika redan nu till föräldrarna som kommer att pracka på sina barn den här värdelösa glassen.

Therese Kjellsson
–Smakar som de typiska boxglassarna från GB. Håller med om att smaken är som när man var liten, man tog och strödde O'boy över vaniljglassen, eftersom man var…lat eller fattig.

Erik Carlsson
–En oklanderlig chokladsmak. Men GB, tänk på barnen. Ge de åtminstone lite roligare glassar än den här.

Betyg:

Jens Lindqvist
–1/5

Therese Kjellsson
–4,5/5

Erik Carlsson
– 2/5

GB Glace - Blåbär laktosfri

Om utseendet:

Jens Lindqvist
–Måste man göra en glass tråkig bara för att den är laktosfri? Blott en laktosätandes undran.

Therese Kjellsson
–Booooooring!

Erik Carlsson
– Minus för det närmast overkligt fula omslaget. Ett stort blåbär och en text "LAKTOSFRI" gör att det blir svårt att dölja att man är laktosintolerant i sommar.

Om smaken:

Jens Lindqvist
–Själv kommer jag inte att köpa den. Men, det är en bra glass. Utan tvekan. Tråkig men god. Mellanmjölk.

Therese Kjellsson
–Äh.. typ ett ton konserveringemedel i sylten eller? Rånet var degigt och hade noll crispyfeeling. Smakar som slaviska ”bärtårtor”, såna som har bär- och gelatinlock, anyhow, skitäcklig glass!

Erik Carlsson
–Även Sia valde att ha blåbär till sin laktosfria glass. En slump? Nej, det är faktiskt så att blåbär passar utmärkt till den laktosfria glassen. Vanilj och blåbär raderar ut den annars så påträngande matta smaken som finns i laktosfri glass.

Betyg:

Jens Lindqvist
– 3/5

Therese Kjellsson
– Pendlar mellan 0-1/5

Erik Carlsson
– 3/5

GB Glace - Kingis

Om utseendet:

Jens Lindqvist
–Man hör sirener från glassbilen 17 kvarter bort bara på grund av utseendet.

Therese Kjellsson
–Typisk svenneglass.

Erik Carlsson
–En smalare Nogger.

Om smaken:

Jens Lindqvist
–Som skrivet en äkta glassbilen-glass. Men den bästa sorten. Med chokladstång i mitten och chokladkross i vanlijglassen. Kan egentligen inte kräva så mycket mer. Men hela glassen andas budget.

Therese Kjellsson
–Jag älskar att jag måste dra paraller till Sean Banan, det är extra allt som en kebabpizza, ni vet en sån med en bassäng av såser, sjukt mycket sallad toppad med pommes. Det blir så mycket att avsmaken infinner sig efter några tuggor. Det här är en hel skål choakladfondue instoppad i en miniglass. Det får inte plats och svämmar över, men gillar man sånt där är det ju heaven on earth.

Erik Carlsson
–Den här glassen har jag ätit under fem olika namn genom åren. Vaniljglass med krossad choklad. Satan i helvete vad tråkigt. Om man får en hel vinter på sig att klura ut något gott och spännande – och ändå väljer den här glassen – så förtjänar man inget annat än sparken.

Betyg:

Jens Lindqvist
–3/5.

Therese Kjellsson
– 2/5

Erik Carlsson
– 2/5

GB Glace -Daim strawberry dream

Om utseendet:

Jens Lindqvist
–Hann bli glad över att se en Daim-glass. Blev ledsen när den röda jordgubbsglassen kom i mitten.

Therese Kjellsson
– Förpackningen ser ut som Katy Perrys godisland-låt ”California Girls”. Lite ”sexiiitime” sådär, men inte lika sexiii när den entrar min mun;/

Erik Carlsson
Exakt som en gammal hederlig Daim-glass – fast med röd jordgubbsglass.

Om smaken:

Jens Lindqvist
Är inte jordgubbsglass oerhört överskattat? Chokladen är felfri men jordgubbsglassen förstör hela glassen och upplevelsen för mig. Gör vad ni vill med den informationen men efter Kingis är det här den sista glassen jag skulle ta plocka upp ur en GB-kyl en varm sommardag.

Therese Kjellsson
Jag gillar jordgubbar, men daim ska smaka daim. Jag är för konservativ som människa för att uppskatta glassen. Det kunde vart riktiga jordgubbar istället för jordgubbsmaken är lite för klen för att lanseras som strawberrydream.

Erik Carlsson
Jordgubbsglassen passar helt enkelt inte ihop med daimen. Det blir tjockt och sliskigt. Ett försök att göra daimglassen somrig som tyvärr misslyckas.

Betyg:

Jens Lindqvist
– 2/5.

Therese Kjellsson
– 2/5.

Erik Carlsson
– 3/5.

Vill du veta vad redaktionen tyckte om Ben &; Jerry's nyheter samt se hur alla glassar ser ut? Klicka dig vidare i bildspelet ovan!

Kommentera
Kopiera länk
Dela