SD-toppen Thoralf Alfsson fundera på att lämna in en anmälan om förtal. OBS - Bilden till vänster är ett montage.
1 av 3
SD-toppen Thoralf Alfsson fundera på att lämna in en anmälan om förtal. OBS - Bilden till vänster är ett montage. - Foto: Slutpixlat/SCANPIX
Thoralf Alfsson vill dock inte prata med Nyheter24.
2 av 3
Thoralf Alfsson vill dock inte prata med Nyheter24. - Foto: SCANPIX / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Montaget som retade upp Alfsson.
3 av 3
Montaget som retade upp Alfsson. - Foto: slutpixlat.blogspot.se

SD-toppen kränkt efter satirbild

SD-toppen Thoralf Alfsson, själv dömd för förtal, funderar nu på att polisanmäla en satirsida för samma brott.
– Jag tycker att det känns kränkande, säger han till Östran.


Slutpixlat

En av personerna bakom Slutpixlat har pratat med Östran och säger att risken för att de skulle bli dömda för förtal är "oerhört liten". Läs hela intervjun hos Östran.

KALMAR. Den antirasistiska satirbloggen Slutpixlat publicerade den åttonde april en bild där den sverigedemokratiska riksdagsmannen Thoralf Alfssons ansikte har klippts in i en bild på en storbystad person iklädd något som är misstänkt likt en SS-uniform. 

Uniformen saknar de karakteristiska blixtarna men har kompletterats med ett bokstäverna "SD" och ett märke med texten "expert rasist". Något som retat upp Alfsson.

– Jag tycker att det känns kränkande, säger han till lokaltidningen Östran.

Bilden publicerades som respons på ett blogginlägg från Alfsson där han skriver att islam inte hör hemma i Sverige och att den religionen borde hållas hållas utanför Sveriges gränser. När Östran ställer frågan om det betyder att han är mot religionsfrihet svarar han:

– Inte alls.

Enda kommentaren: "Fråga om sharia"

Alfsson, som själv är dömd för förtal, säger även i samma intervju med Östran att han funderar på att anmäla personerna bakom bilden för just förtal men att han först vill kolla med partiet. När Nyheter24 ringer upp för att fråga hur det går med anmälan blir det ett kort samtal.

– Jag vill inte prata med Nyheter24.

Inte alls?  

– Det enda jag tänker säga är att ni som journalister borde ställa frågor till ledande muslimer om sharialagar.

Alfsson har tidigare anklagats för att driva på näthat och att skicka ut anonyma näthatare i den riktning han själv önskar. Detta bland annat efter att hot inkommit både mot Katarina Mazetti och mot Ungdomsstyrelsen strax efter det att Alfsson skrivit om dem och uppmanat sina läsare att ta ställning.

– Det berodde inte på mina blogginlägg, sa han till Nyheter24 då.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!