Hugo Rosas - snart en familjefar.
1 av 10
Hugo Rosas - snart en familjefar. - Foto: FameFlynet / Yessica Thor
Nu har han funnit ett annat lugn i livet.
2 av 10
Nu har han funnit ett annat lugn i livet.
Men först ska vi rida häst.
3 av 10
Men först ska vi rida häst.
In i skogen.
4 av 10
In i skogen.
Notera sprickan på Hugos högra jeansben.
5 av 10
Notera sprickan på Hugos högra jeansben.
Jeansen klarade inte riktigt av att kliva upp på en häst.
6 av 10
Jeansen klarade inte riktigt av att kliva upp på en häst.
Men Hugo är lika glad för det.
7 av 10
Men Hugo är lika glad för det.
Jätteglad.
8 av 10
Jätteglad.
Hans häst "Kickan" skötte sig också.
9 av 10
Hans häst "Kickan" skötte sig också.
Hugo är förlovad med Paula som han träffade i Argentina. De väntar nu sitt första barn.
10 av 10
Hugo är förlovad med Paula som han träffade i Argentina. De väntar nu sitt första barn.

Hugo: "Inte lämpligt att klä sin son i rosa"

Snart blir han pappa för första gången. 23-åriga Hugo Rosas har "lekt klart" när Nyheter24 träffar- och tar med honom på en ridtur i skogen.


– Jag heter Hugo, är 23 år och en människa som har ett stort hjärta och älskar att hitta på nya saker, säger Hugo Rosas när jag ber honom beskriva sig själv. 

Hugo är bloggare men äger och driver även, tillsammans med sina två partners, sajterna Myshowroom.se, Vimedbarn.se och Myfitbody.se.

Vi sitter i hans bil på väg till ett stall. Jag tänker att Hugo ska få lämna stadslivet ett tag - sin bil och sin dator - och komma ut i naturen. Små röda stugor och granar börjar ersätta höghus och bilköer. 

– Så här skulle man ju kunna bo, säger han.

Hugo blev en offentlig profil i Sverige i och med teveprogrammet "Den rätte för Rosing". Han var 19 år och tyckte mest att det var en "kul grej".

Blev "den rätte"

– Det handlade om ett gäng grabbar som skulle vinna före detta "Big Brother"-deltagaren Linda Rosings hjärta, förklarar Hugo. 

Som den hockeyspelare han var, satte tävlingsinstinkten igång direkt och programmet slutade med Hugo som vinnare. 

– Jag vet inte om jag vann hennes hjärta direkt - men jag vann tävlingen. Det skar sig ganska rejält mellan oss efter programmet och vi slutade höras, säger han.

– Hela grejen var så psykisk. Även om man inte gillade henne så handlade det om tävlingen. Jag ville vinna tävlingen, alltså henne. Och så var jag yngst i gänget så då blev jag ännu mer peppad att kamma hem segern.

Han säger att, "någonting mellan mig och Linda Rosing var det ju, men vad - det är svårt att sätta fingret på".

De första stapplande bloggstegen

Efter "Den rätte för Rosing" tyckte Hugo att det blev kul att springa på krogen och ragga brudar. Samtidigt blev han lite folkskygg.

– Det var så många som hade åsikter om programmet - och speciellt på fyllan. Vad fan, jag var 19 bast och tänkte inte direkt bli statsminister. Jag försvann därför ett tag från allt och sen när jag hittat mig själv så satte jag igång med bloggandet. 

Målet var aldrig att "bara sitta och förmedla känslor på en blogg", det var att bli en av Sveriges största bloggare. Hugo är i dag är, enligt Bloggportalen, "Sveriges största manliga blogg med närmare 25,000 unika besökare om dagen".

Barn på väg

Hugo har flera relationer bakom sig efter den med Linda Rosing.

Kanske den mest uppmärksammade med exet, Paulina Danielsson, 19.

Paulina och Hugo bestämde sig för att bli tillsammans som ett PR-trick - för att båda skulle få fler läsare. Men det som började som ett skämt slutade med att de bodde ihop som ett par i lite mer än ett år. Sen tog det slut med en hel del drama inkluderat.

– Sen åkte jag till Argentina och träffade min nuvarande tjej, Paula Uribe, säger Hugo.

Och snart kommer Paula även föda parets första barn. Hugo är redo att bli pappa och beräknad tid för födsel är inom de närmsta veckorna. Han säger att han "lekt av sig" och är nu redo för ett liv som hemmafar, utan festande och ansvarslöst beteende. 

– Jag är beredd på att nu är det inte jag som kommer i första hand - det är mitt barn. Jag är redo att ge mitt barn allt. 

Är du nervös inför födseln?

– Jättenervös. Jag undrar hur första tiden kommer kännas, kommer jag få kontakt direkt, kommer jag bli svartsjuk på Paula för att hon får bättre kontakt?

– Jag fick själv mycket kärlek av mina föräldrar och jag tror att det viktigaste är att ge sitt barn kärlek - sedan löser sig resten.

Tänker klä sin son i blått och dotter i rosa

Barnet var oplanerat, men det kändes bara rätt, berättar Hugo. De vet inte vilket kön barnet har, men en sak är säker - Hugo kommer inte hoppa på trenden att klä en son i rosa kläder och en dotter i blå för ett könsneutralare samhälle. 

– Om jag får en son så kommer jag inte titta på rosa kläder. Jag tycker inte det är lämpligt att klä sin son i rosa när han själv inte kan välja, säger Hugo och förklarar vidare:

– Barn i dag är elaka och mobbar. Om vi vill ha ett könsneutralt samhälle är det vi som ska fixa det, inte våra barn. Varför ska vi klä dem i olika färger istället för att själva ordna upp det? Men när man säger sånt här så kallas man för mansgris.

– Men seriöst, vem vill att ens barn ska bli mobbat - speciellt när vi vet hur barn är mot varandra, frågar han.

Hugo och Paula är även förlovade, bröllopet är planerat någon dag i slutet av maj.

– Just den dagen kommer det vara sjukt fint väder, säger han och stannar bilen. 

Vi är framme vid stallet där hästarna väntar. Hur vår ridtur gick kan du se i bildspelet. Men innan Hugo hoppar upp på pållen måste jag ställa den obligatoriska frågan:

Vad gör du om tio år?

– Då bor jag och Paula i en villa i någon förort och så har vi ett landställe. Vi lever ett riktigt "Svenssonliv" och så tror jag vi kommer ha en till unge förutom denna som snart kommer.

Hugo Rosas

Bloggar flera gånger om dagen.

Han uppdaterar även frekvent på Instagram.

Och laddar upp filmer på VideofyMe.

/
/
Senaste nytt

MP om uranbrytning: “Dyrt och farligt”

Småbarnspappa dödades i misstänkt felskjutning – två män döms

En 39-årig småbarnsfar utan koppling till kriminalitet sköts till döds när han kom ut från en restaurang i Solna.

De drabbas av EU:s nya sanktioner mot Ryssland

Företag i Kina, Serbien och Turkiet finns med när EU nu formellt har godkänt ännu en sanktionspaket kring Rysslands krig i Ukraina.

Efter mordet i Christiania – fem åtalas

Fem gängkriminella i åldrarna 18-28 år åtalas för att ha planlagt och utfört ett mord i fristaden Christiania i Köpenhamn, uppger Köpenhamnspolisen.

Kriminolog: Gängens fixare lättare att komma åt

En nyckel i kampen mot gängen är att komma åt de 680 möjliggörare och specialister som polisen presenterade i sin kartläggning, enligt kriminologen Manne Gerell. Kommer man åt dem blir det svårare för kriminella att tjäna pengar som de sedan omsätter till makt, säger han.

Här är Coca-Colas nya smak – då kommer den finnas i butik

En ny smak på Coca-Cola landar i svenska butiker från och med vecka 16. Nyfiken på hur Coca-Cola K-Wave Zero Sugar kommer smaka? Då ska du läsa vidare.