1 av 3
2 av 3
- Foto: Ap
3 av 3

12-årig flicka skar sig efter sexkontakter med man på Facebook

En tolvårig flicka lurades in i sexuella konversationer med en 20-årig man på Facebook. Flickan, som mådde allt sämre, slutade äta och började skära sig själv. Nu har mannen dömts.


Tvång eller inte spelar ingen roll

Enligt tingsrätten krävs det inget tvång eller otillbörlig påverkan av mannen, utan det räcker med att barnet har förmåtts att medverka i chattsamtal ax sexuell natur. Mannen kände dessutom till att flickan var under 15 år, skriver Allehanda.

ÖRNSKÖLDSVIK. En man i 20-årsåldern kom i kontakt med en tolvårig flicka på Facebook.

Kontakten var inledningsvis oskyldig och vardaglig men kom senare att övergå i sexuella banor.

Mannen började då att göra sexuella närmanden och ställa frågor av sexuell natur. Bland annat frågade mannen flickan om de skulle ha sex. Mannen ska dessutom ha bett flickan om att inte avslöja deras kontakt för någon annan, skriver Allehanda.

Dottern slutade äta

Kontakten upptäcktes emellertid av flickans mamma efter att hon gått igenom dotterns mobiltelefon och där upptäckt kontakten med mannen.

Vid tidpunkten mådde flickan mycket dåligt på grund av konversationerna på Facebook och i förhör med polisen berättade flickan att hon började skära sig själv. Mamman vittnade även om att dottern förlorade aptiten och att man var i kontakt med kuratorer och barnpsykiatrin. 

Menade inte att ha sex

Mamman upprättade en polisanmälan mot mannen, som sedan spårades och nu har dömts för sexuellt ofredande. Straffet blev 100 dagsböter à 50 kronor samt 5000 kronor i skadestånd till flickan.

I rätten hävdade mannen att han inte hade för avsikt att verkligen ha sex med flickan, samt att han ångrade sig, skriver Allehanda.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!