Flickan höll krampaktigt om personalen när de insåg sitt misstag.
1 av 3
Flickan höll krampaktigt om personalen när de insåg sitt misstag. - Foto: Scanpix
Förskolan ska nu se över sina rutiner.
2 av 3
Förskolan ska nu se över sina rutiner. - Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
Flickan låg i vagnen i över fyra timmar.
3 av 3
Flickan låg i vagnen i över fyra timmar. - Foto: Scanpix

Förskola glömde treåring i vagn – i fyra timmar

När de andra barnen togs upp efter lunchvilan glömdes en treårig flicka kvar i sin barnvagn utomhus i flera timmar trots att det regnade. Nu har förskolan anmälts till Skolinspektionen.


Skolinspektionen

"Kommunen har genomfört en egen utredning av händelsen och utarbetat nya rutiner för tillsyn som regelbundet följs upp och utvärderas på olika sätt. Rektorn har gått igenom de nya rutinerna med personalen på förskolan.

Skolinspektionen bedömer att Göteborgs kommun har vidtagit skäliga åtgärder för att förhindra brister avseende tillsynsansvaret", skriver Skolinspektionen i ett yttrande.

GÖTEBORG. En mamma har anmält en förskola i Göteborgs kommun efter att personalen glömt kvar hennes dotter utomhus.

Det var strax efter lunchtid som treåringen och fem andra barn lades i sina vagnar för att vila utomhus. När personalen skulle hämta in barnen glömdes den treåriga flickan kvar. Först vid 16.30-tiden, över fyra timmar senare, kom en förälder in och frågade varför en flicka satt kvar ute i sin vagn.

Skolinspektionen ingriper inte

Efter händelsen har flickan nämnt flera gånger att hon låg i vagnen en lång tid och att det regnade. Hennes mamma valde att anmäla förskolan till Skolinspektionen som anser att det förekommit brister i överlämnandet mellan ordinarie personal och vikarier.

Skolinspektionen avstår dock från att ingripa och därmed avslutas ärendet. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!