Tjuvarna fick sitta inlåsta i helt dygn innan misstaget uppdagades.
1 av 2
Tjuvarna fick sitta inlåsta i helt dygn innan misstaget uppdagades. - Foto: SCANPIX
Polismannen straffas nu med dagsböter.
2 av 2
Polismannen straffas nu med dagsböter. - Foto: SCANPIX

Tjuvar glömdes bort i arresten – nu straffas polisen

Polisen i Karlstad glömde bort två misstänkta tjuvar i arresten. Nu straffas en polisman med böter för tjänstefel.


KARLSTAD. De misstänkta männen hade anhållits och placerats i arresten i polishuset i Karlstad under förra sommaren.

Strax därefter beslutade dock åklagare att anhållandet skulle hävas och männen friges. Men polismannen som fick beskedet glömde bort informationen och tjuvarna tvingades spendera ett extradygn inlåsta.

Tingsrätten fäller mannen

Dagen därpå uppdagades misstaget och polisen inledde en internutredning. Nu står det klart att polismannen dömts till 30 dagsböter för tjänstefel

Polismannen har bestritt ansvar för brott eftersom han anser att brottet är ringa. Tingsrätten väljer dock att fälla mannen, det skriver Nya Wermlands-Tidningen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Narkotikaförsäljning jämförs med serviceyrke

Oppositionen: Brist på förslag här och nu

Miljöpartiet och Centerpartiet tycker att regeringens energiproposition ekar tom på förslag här och nu. Vi och industrin vill ha ett mål nu för 2030 och för 2035. Det är nu vi behöver omställningen, det är nu vi behöver den förnybara energin, säger MP:s språkrör Daniel Helldén.

Ja till säkerhetslag i Hongkong

Hongkong har antagit en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Costco Wholesale etablerade sig i Sverige 2022 och fler varuhus är redan på gång. Men hur gick det egentligen för den amerikanska butiksjätten under deras första år i Sverige?

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.

223 miljoner till regionerna för fler AT-läkare

Regionerna får 223 miljoner kronor för att utöka antalet AT-läkare för att kunna säkerställa kompetensförsörjningen, meddelar regeringen i ett pressmeddelande.