Skicka ut tweets från utlandet med hjälp av duvor.
Skicka ut tweets från utlandet med hjälp av duvor. - Foto: Scanpix

Nu kan du skicka tweets utomlands – med duvor

Trodde du att det enda sättet att twittra på var genom din egna mobil och dator? Nu finns det istället en modernare variant av brevduvan – nämligen Twitterduvan.


Här skickar du tweets

På Fogg mobiles sida kan du skicka dina egna tweets med hjälp av duvor. 

SVERIGE. Ett forskningscenter i München har nu kommit på idéen med att fästa små ryggäckar, innehållandes ett SIM-kort kopplat till GPS-sändare, på duvors ryggar. Duvorna skickar sedan ut din tweet när den befinner sig utomlands. 

– Människor har alltid kommunicerat över gränserna utan att behöva tänka för mycket på det. Det är den senaste års teknik som oroar oss när vi är utomlands på grund av alla roamingkostnader som tillkommer. Så vad är bättre än att förena det gamla med det nya för att visa hur det ska fungera, säger Klas Lusth, creative director på byrån Perfect Fools, till Nyheter24.

Tränade duvor

Duvorna har tränats inför flygningarna och när de har nått sin slutdestination hamnar tweeten i ditt Twitterflöde. Duvorna har också ett eget Twitterkonto så att man kan följa deras spännande resa tvärs över Europa.

– Vi hoppas att vi kommer kunna glädja folk med vår tjänst och att de vill vara med i vårt experiment. De kommer se sina tweets när deras utvalda duva når det specifika landet och det utan att ens ha behövt lämna soffan, säger Klas Lusth.

För närvarande fungerar tjänsten i Sverige, Danmark, Irland, Storbritannien, Norge och Österrike och det är gratis att skicka tweets.

Den 18 juni kommer duvorna att släppas i Malmö.

Titta på klippet:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.