Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen attackeras – av måsar: "När man hör skriket är det kört"

- 19/06/2013, 16:16 -
Måsarna tror att poliserna hotar deras ungar.
1 av 3

Måsarna tror att poliserna hotar deras ungar.

Scanpix

Polisen attackeras när de går ut på parkeringen.
2 av 3

Polisen attackeras när de går ut på parkeringen.

Scanpix

När fiskmåsarna inte störtdyker så bajsar de på poliserna.
3 av 3

När fiskmåsarna inte störtdyker så bajsar de på poliserna.

LARS PEHRSON/Scanpix

Västbergapolisen kämpar inte bara mot kriminella – de senaste veckorna har en fiskmåsfamilj gjort allt för att skada poliserna.
– Folk har flytt i panik från personalparkeringen, säger Mikael Gelius vid Söderortspolisens trafiksektion.

STOCKHOLM. Poliserna i Västberga både kommer till och lämnar polisstationen med rädsla i kroppen. Men orsaken till rädslan är inte bovar och banditer, som man skulle kunna tro. Det är ilskna fiskmåsar.

– Det finns inte något kriminellt mc-gäng som har lamslagit polisen lika hårt, säger Mikael Gelius, trafiksamordnare vid Söderortspolisens trafiksektion, till lokaltidningen Mitt i.

Gelius säger det förvisso med glimten i ögat. Men faktum är att fiskmåsarna, som bosatt sig och fått ungar i området, utgjort en fara för poliserna den senaste tiden.

"Vi vill inte skjuta av dem eller så"

Flera poliser har blivit utsatta för störtdykningar av förbannade måsar. Och när måsarna inte tagit till våld har de bajsat på poliserna.

– Häromdagen fick jag själv sicksacka här mellan bilarna för att komma undan. Det kan vara knäpptyst först, men när man hör skriket, då vet man att det är kört, säger Gelius.

Men trots att måsarna tycks ha ett ont öga till poliserna förklarar Gelius att poliserna tänker hålla ut tills måsarnas ungar blivit stora.

– Så det här problemet kan vi stå ut med i ett par veckor, vi vill absolut inte skjuta av dem eller så, säger Mikael Gelius till Mitt i.