Lördag 8 Maj
Stockholm

22 katter lämnades att dö – nu vädjar katthemmet om hjälp

Katten Sladden (till vänster) är en av katterna som omhändertagits.
1 av 7
Katten Sladden (till vänster) är en av katterna som omhändertagits. Foto: Kattstallet
Sladden.
2 av 7
Sladden. Foto: Kattstallet
Seamus.
3 av 7
Seamus. Foto: Kattstallet
Harriet.
4 av 7
Harriet. Foto: Kattstallet
Pappa Stickan med sina ungar.
5 av 7
Pappa Stickan med sina ungar. Foto: Kattstallet
Kattungarna ska säljas när de är tolv veckor gamla.
6 av 7
Kattungarna ska säljas när de är tolv veckor gamla. Foto: Kattstallet
Här är Smickra.
7 av 7
Här är Smickra. Foto: Kattstallet

I semestertider tröttnar folk på sina katter och väljer att dumpa dem utomhus. Kattstallet i Åkeshov räddade nyligen 22 katter som lämnats att dö – och nu vädjar katthemmet om akut hjälp.

– De här katterna hade lämnats åt sitt öde. Det var bara att rycka in, säger Monica Halle vid Kattstallet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Vi behöver hjälp"

Omhändertagandet av katterna har inneburit ekonomiska utgifter för kattstallet och hårt jobb för dess volontärer. Katterna måste bland annat undersökas av veterinär, vaccineras, kastreras och märkas. När kattungarna är tolv veckor gamla kan de köpas på Kattstallets hemsida.

Vill du hjälpa katthemmet med ett ekonomiskt bidrag, arbeta som volontär eller ta hand om en katt? Gå in på Kattstallet i Åkeshovs Facebooksida och läs mer.

STOCKHOLM. I söndags lämnade någon 22 katter, varav 15 ungar, att dö i två flyttkartonger och fyra kattburar. Kattstallet i Åkeshov räddade katterna och kämpar nu för fullt med att ta hand om djuren.

– Vi hade knökfullt, men det fanns inget val. De här katterna hade lämnats åt sitt öde. Det var bara att rycka in, säger Monica Halle vid Kattstallet till Nyheter24.

Har det svårt ekonomiskt

Katterna, som var i åldrarna fyra veckor till tre år, sattes direkt i karantän på Kattstallet. Sedan dess har hemmet haft fullt upp med att vaccinera och undersöka katterna. Något som blivit kostsamt för den ideella organisationen.

– Det har varit en jättebelastning för oss. Vi får inte ett öre av kommunen utan vi vänder och vrider på varje krona för att rädda katterna. Det är ju bara volontärer som jobbar här, säger Halle.

Får ta emot "sommarkatter"

Just nu har Kattstallet 75 stycken katter och många har övergivits av människor som tröttnat på dem. Det har fått hemmet att uppmana folk att tänka till före ett eventuellt kattköp.

– Man köper en kattunge och tycker att den är jättesöt. Men när den blir stor eller när man ska åka på semester så dumpar man dem, säger Halle.

Kommentera
Kopiera länk
Dela