Det dröjde inte länge innan denna bild blev ett mem.
1 av 13
Det dröjde inte länge innan denna bild blev ett mem. - Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Gesslebilden har jämförts med Iggy Pop...
2 av 13
Gesslebilden har jämförts med Iggy Pop... - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
...och Simpsonskaraktären Sideshow Bob.
3 av 13
...och Simpsonskaraktären Sideshow Bob.
4 av 13
5 av 13
6 av 13
7 av 13
8 av 13
9 av 13
10 av 13
11 av 13
12 av 13
13 av 13

Här är Per Gessle-bilden som ingen vill prata om

Sideshow Bob, Iggy Pop eller Gyllene Tider-sångaren Per Gessle? De senaste dagarna har en bild från bandets spelning i Göteborg fått stor spridning på nätet. Men ingen vill prata om den.


Nej, det är kanske inte den mest smickrande bildenPer Gessle under hans framgångsrika karriär. Men den senaste veckan har en bild från Gyllene Tiders spelning på Ullevi i Göteborg skrattats gott åt.

Även om alla inte uppskattat skämtet verkar det mesta ha gjorts med glimten i ögat, utan att öppet håna den folkkäre artisten. Det började med att bilden fick stor spridning i sociala medier, exempelvis på Twitter:

Han jämfördes även med The Simpsons-karaktären "Sideshow Bob":

Ingen vill kommentera

På den sociala länktipsningssidan Reddits svenska underforum finns redan två olika trådar med Per Gessle-memer. Det finns till och med en hel Tumblrblogg enbart för ett syfte: att skriva in rader från Gessles låtar i den uppmärksammade bilden.

Bland de som jobbar kring Gyllene Tider verkar man dock inte ha riktigt lika roligt. 

Under tisdagen har Nyheter24 varit i kontakt med Live Nation (som har hand om bandets turné), skivbolaget Parlophone Music och bandets management. Ingen har hittills velat säga något om den, trots att de också märkt hur den spridits i sociala medier. I stället har Live Nation och managementbolaget hänvisat till varandra.

Det finns även de på Twitter som inte tyckt att spridningen av bilden varit så kul:

Beyoncés personal försökte stoppa liknande bild

Ett (nåja) jämförbart fall är det med Beyoncé Knowles bild från Super Bowl. Den blev snabbt ett mem och spreds över hela världen. Än så länge har det i fallet Gessle dock inte gått så långt att någon representant bett om att bilden ska plockas ned eller bytas ut. Detta hände i fallet med "Queen Bey".

Se fler exempel från Reddit och Tumblrbloggen i bildspelet.

/
/
/
/
/
mem
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel ska ha träffat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

1 timme sedan
Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

2 timmar sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.