Tisdag 26 Okt
Stockholm

"Vi sitter båda i rullstol och syns liksom"

Puria och Ramin är aktuella med sin nya singel.
1 av 3
Puria och Ramin är aktuella med sin nya singel. Foto: Privat
Puria brukar sjunga.
2 av 3
Puria brukar sjunga. Foto: Youtube
Medan brorsan Ramin rappar.
3 av 3
Medan brorsan Ramin rappar. Foto: Youtube

Ramin och Puria Sharifi deltog i tv-programmet Talang där de blev kända över en natt. Sedan dess har det varit relativt tyst om killarna. Men förra veckan släppte de sin nya singel.
– Det är många som brukar säga "Vänta, jag känner igen er". Vi sitter båda i rullstol och syns liksom, säger Ramin till Nyheter24.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Talang 2010

Talang sändes i TV3 2010 då Ramin och Puria deltog. 

Domarna var Bert Karlsson, Charlotte Perrelli och Johan Pråmell.

Då såg det ut så här.

LINKÖPING. Ramin, 18, och Puria Sharifi, 13, är två bröder som skriver texter, rappar och producerar musik tillsammans. 2010 deltog de i tv-programmet Talang och nu är de aktuella med nya singeln "Med dig".

– Jag började skriva på en låttext och när Ramin kom in i rummet så tyckte han att det lät bra så vi fortsatte tillsammans och då skapades låten, säger Puria till Nyheter24.

Både Ramin och Puria har en väldigt sällsynt sjukdom – MPS4. De som har MPS blir kortväxta och har oftast smärtsamma problem med skelettet och lederna.

Låg på sjukhus i en månad

Sjukdomen är så pass sällsynt att det finns endast fyra kända fall i hela Sverige. Den är också anledningen till att killarna hållit sig undan rampljuset ett tag.

– Jag genomgick en stor operation då jag opererade nacken, ryggen och benen. Det var specialister från Storbritannien och Sverige som utförde operationen. Jag låg på sjukhus i över en månad, det var smärtsamt. Jag hade fem järnrör i vardera ben och låg på rygg i över ett år. Det var den värsta perioden i mitt liv, berättar Ramin. 

"Tror att folk kommer ihåg oss"

Trots att det har gått mer än tre år sedan deras rikstäckande tevedebut så oroar sig inte Ramin över att bli bortglömd.

– Jag tror att folk kommer ihåg oss. Det är många som brukar säga "Vänta, jag känner igen er". Vi sitter båda i rullstol och syns liksom, säger han och skrattar lite.

Nu har både Ramin och Puria sommarlov men till hösten fortsätter Ramin att plugga ljud- och musikproduktion på gymnasiet i Linköping. Puria börjar nian. 

Vilka är era favoritartister?

Eminem är min favorit. Hans texter är verkligen äkta och har alltid en poäng. Sen gillar jag Labyrint, Kartellen, Dani M. Mycket hip hop i alla fall, säger Ramin.

– Och jag gillar bland andra Arash och Justin Bieber, säger Puria. 

Killarna har fått mycket positiv respons och peppiga kommentarer för sin musik, men då och då brukar de negativa också dyka upp. 

Hur tacklar ni jobbiga kommentarer?

– Det är klart att man tar åt sig lite ibland. Puria brukar komma och säga "kolla här vad de har skrivit", då brukar jag säga "skit i det här brorsan, vi ska inte bry oss om något nöt som skriver dåliga kommentarer". Några negativa meningar kan inte stoppa oss. Haters gonna hate, säger Ramin lättsamt.

Ni är ju väldigt öppna med er funktionsnedsättning, men hur funkar det att ha er sjukdom och vara artister?

– För det första så är vi jätteglada oavsett. Vi tänker inte att det är något som hindrar oss, vi är ganska vana. Jag har ju ändå haft sjukdomen sedan jag föddes, jag vet inget annat. Man har gått igenom så mycket, så många operationer och vi har bestämt oss för att inte ge upp och verkligen bara göra det vi vill göra.

Titta på deras nya video till "Med dig" här:


Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela