Solen sken starkt.
Solen sken starkt.

Hon har Sveriges mest kända haka – mer än 30 000 följare på Instagram

Instagramkontot Dagens dubbelhaka har mer än 31 000 följare och fans över hela världen. Nyheter24 har pratat med Sveriges mest fotogeniska haka. – Jag får frågan om jag har en sjukdom som gör att jag ser ut som jag gör, säger Moa Helsing till Nyheter24.


Moas tre bästa haktips

– Var så ful som möjligt 

– Försök få så stor haka som det går

– Använd ett fint filter

SUNDSVALLMoa Helsing, 17, ligger bakom succékontot Dagens dubbelhaka på Instagram. Hennes konto har tagit alla med storm och antalet följare är det främsta beviset på att hennes dubbelhaka är charmig, fotogenisk och eftertraktad.

Vägen till insta-framgången var väldigt spontan och oplanerad. Det var nämligen en kompis som föreslog att Moa skulle starta ett konto. Efter någon månads aktivitet hade Moa 124 följare och sedan uppstarten, för drygt ett år sedan, har hon nu kommit upp i svindlande 31 000 följare.

Hur blev ditt konto så stort?

– Jag har ingen aning egentligen. Det började med att några twittrade om mig och mina foton dök upp på Popular page på Instagram. Jag fick massa likes och sedan har det bara ökat på, säger Moa till Nyheter24.

Moa får mellan 20-100 nya följare varje dag. Hon är privat och noga med att inte avslöja för mycket om sig själv. Det var inget planerat move från henne sida utan det bara blev så.

Men du måste bli igenkänd?

– Ja, det har hänt några gånger. Då kommer folk och säger "Åh det är ju du, Dagens dubbelhaka!", säger Moa. 

Moas familj och vänner känner till att hon har ett populärt konto. 

– De tycker att jag är rolig, men jag vet inte om min familj kollar så ofta.

Moa har också fans över hela världen. Under de flesta bilderna kan man läsa kommentarer och hälsningar på många olika språk och från många olika länder.

– Det är jättekul att de har upptäckt mig, men det dyker alltid upp någon som inte förstår att jag är oseriös. Ibland får jag frågan om jag har en sjukdom som gör att jag ser ut som jag gör. 

Många får hatkommentarer på sina bloggar och Instagram, känner du att du har skonats från det?

– Jag har fått hatkommentarer, men bara några gånger och knappt något på senare tid. Då blir det "you are fat and ugly". Jag tar inte åt mig, det är ju meningen att jag ska vara lite halvful och kul.

Du har 31 000 följare men följer ingen själv, hur kommer det sig?

– Jag följde tidigare men tog bort det eftersom jag har ett privat konto där jag följer mina kompisar.

Vet du om någon kändis följer dig?

– Det är lite svårt att hålla koll men jag vet att Zara Larsson följer mig och det är ju kul!

Tjänar du pengar på kontot?

– Nej, det gör jag inte, jag har inte ens tänkt på sånt. 

Trots att dubbelhakan alltid ligger i fokus så varierar du ändå varje bild, hur lyckas du hålla inspirationen uppe?

– Det är lite olika, men ibland får jag en idé när jag ser en pryl. Det räcker med att hitta en rolig sak som jag kan posera med.

Vilken bild är du mest stolt över?

– Jag brukar inte kolla på mina egna foton men bilden där jag klippte in mig i "Family Guy"-fotot fick 7 000 likes så den är jag nöjd med.

Hur underhåller du din haka?

– Jag gör inget speciellt egentligen. Nä, inget, haha. 

Det vi alla vill veta: Hur stor är den på riktigt?

– Ibland kan den verkligen se jättestor ut på bild, men det är en vanlig haka, säger Moa.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Musk vill ta betalt av alla som skriver på X

Rapport: Sjötappning inte orsak till rekordflöde

Vattnet steg rekordsnabbt och husägare stod handfallna vid sina skadade hus. När de rekordhöga flödena i skånska Kävlingeån svämmade över i slutet av januari ökade Sydvatten tappningen av Vombsjön för att hindra dammbrott – något som pekats ut som en av orsakerna till rekordflödet.

Rekordbeslaget: 1,8 ton metamfetamin i bil

Filippinsk polis har gjort ett rekordstort knarkbeslag: 1,8 ton metamfetamin, värt motsvarande över 2,5 miljarder svenska kronor om det skulle säljas på gatan.

Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

Medieinvesteringarna ökade till drygt 1,1 miljarder kronor i mars, en ökning med 6,8 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt underlag från medlemmarna i branschorganisationen Sveriges Mediebyråer.

KD vill ha en ny migrationspakt

KD lanserar ett första konkret förslag inför EU-valet i juni – en migrationspakt 2.0. Vi måste se till att få slut på årtionden av asyllotteri, säger partiledare Ebba Busch.

JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

1 timme sedan
Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) har hamnat i blåsväder över två rekryteringar på länsstyrelsen i Stockholm.