Personalen arbetade med gravsättningar när fyndet gjordes.
Personalen arbetade med gravsättningar när fyndet gjordes. - Foto: Scanpix

Inget brott bakom likfynd på kyrkogård – liket var från 1969

Publicerades: 9 Aug 2013, 11:41

Den kropp som hittades på en kyrkogård i Solna begravdes 1969. Polisen har lagt ner förundersökningen om mord.


SOLNA. I onsdags gjorde personalen på Norra begravningsplatsen i Solna en makaber upptäckt. I en grav låg en kropp inlindad i en sopsäck. Polisen kallades till platsen och en förundersökning om mord inleddes.

Nu står det dock klart att inget brott har begåtts. Liket, som först beskrevs vara ett barn, begravdes 1969 och var en vuxen kvinna.

”Undersökningen är nu avslutad och vid en samlad bedömning har det konstaterats att ingen misstanke om brott kvarstår. I den aktuella graven var en 39-årig kvinna begraven, kvinnan begravdes 1969”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Kroppen hittades i samband med en utgrävning för en ny grav. Enligt kyrkogårdschefen Lars Wetterlund hade man inte förväntat sig att hitta något i jorden eftersom så lång tid gått. Wetterlund är närmast chockerad över hur kroppen kan ha bevarats efter 44 år under jord.

– Jag kan inte förklara det här. Det är helt otroligt. Efter 25 år räknar man med att alla mjukdelar ska vara försvunna. Vi såg en färsk hand och arm sticka ut, säger han till Nyheter24.

Varför var kroppen inlindad i en plastsäck?

– Det var i alla fall så vi uppfattade att det var, men jag vet inte riktigt. Det här är bara helt ofattbart. 

/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Sverige inte redo för framtida solcellsavfall

Nytt åtal mot Donald Trump

USA:s expresident Donald Trump säger att han åtalas i samband med en federal utredning.

Spökgarn ska städas bort från svenska vatten

1 timme sedan
På tio platser kring Sveriges kuster ska städinsatser genomföras för att samla in de fiskeredskap som förlorats i sjöar och hav, uppger Havs- och vattenmyndigheten (Hav) i ett pressmeddelande.

Frankrike i chock efter knivdådet

3 timmar sedan
Läget är fortsatt kritiskt för de fyra barn som attackerades av en man i Annecy. Gärningsmannen har uppehållstillstånd i Sverige, men hade enligt den franske inrikesministern nekats asyl i Frankrike.

Expert om migrationspakten: En urvattnad framgång

3 timmar sedan
EU:s medlemsländer har slutligen enats om en framtida asyl- och migrationspolitik. Det har varit oenighet sedan flyktingkrisen 2015. Det är en stor förhandlingsframgång i dag, säger Bernd Parusel, expert på EU:s migrationspolitik.

USA stoppar all mathjälp till Etiopien

igår 22:14
USA:s biståndsorgan Usaid har stoppat all mathjälp till Etiopien, efter att en intern utredning visat att livsmedelsbistånd avsett för miljoner hungriga människor har förskingrats i "utbredd" skala.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.