Måndag 18 Okt
Stockholm

Inget brott bakom likfynd på kyrkogård – liket var från 1969

Personalen arbetade med gravsättningar när fyndet gjordes.
Personalen arbetade med gravsättningar när fyndet gjordes. Foto: Scanpix

Den kropp som hittades på en kyrkogård i Solna begravdes 1969. Polisen har lagt ner förundersökningen om mord.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SOLNA. I onsdags gjorde personalen på Norra begravningsplatsen i Solna en makaber upptäckt. I en grav låg en kropp inlindad i en sopsäck. Polisen kallades till platsen och en förundersökning om mord inleddes.

Nu står det dock klart att inget brott har begåtts. Liket, som först beskrevs vara ett barn, begravdes 1969 och var en vuxen kvinna.

”Undersökningen är nu avslutad och vid en samlad bedömning har det konstaterats att ingen misstanke om brott kvarstår. I den aktuella graven var en 39-årig kvinna begraven, kvinnan begravdes 1969”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Kroppen hittades i samband med en utgrävning för en ny grav. Enligt kyrkogårdschefen Lars Wetterlund hade man inte förväntat sig att hitta något i jorden eftersom så lång tid gått. Wetterlund är närmast chockerad över hur kroppen kan ha bevarats efter 44 år under jord.

– Jag kan inte förklara det här. Det är helt otroligt. Efter 25 år räknar man med att alla mjukdelar ska vara försvunna. Vi såg en färsk hand och arm sticka ut, säger han till Nyheter24.

Varför var kroppen inlindad i en plastsäck?

– Det var i alla fall så vi uppfattade att det var, men jag vet inte riktigt. Det här är bara helt ofattbart. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela