Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Förrymd våldsbrottsling hittad på motorvägen

- 12/08/2013, 19:46 -
Mannen togs på E4:an i höjd med Linköping.
1 av 2

Mannen togs på E4:an i höjd med Linköping.

Polisen

Flera polispatruller omhändertog mannen.
2 av 2

Flera polispatruller omhändertog mannen.

Bertil Ericson/Scanpix

Den 54-årige man som varit på rymmen från Karsuddens sjukhus har omhändertagits av polisen. Den psykiskt sjuke tidigare våldsbrottslingen togs på E4:an.

LINKÖPING. Han har varit på rymmen från Karsuddens sjukhus sedan i fredags och betraktats som mycket farlig för allmänheten.

Men nu har den 54-årige mannen hittats av polis. Vid 18-tiden på måndagskvällen omhändertogs han av flera polispatruller på E4:an i höjd med Linköping. Mannen ska ha färdats ensam i en personbil som är registrerad på honom själv. Men bilen gick sönder på motorvägen – något som snabbt kom till trafikpolisens kännedom.

Ska ta reda på vad han gjort under flykten

Enligt polisen gick omhändertagandet lugnt till.

– Inledningsvis ska han ha försökt lämna falska uppgifter om vem han var. Men det gick fort att fastställa att han var den efterlyste 54-åringen, berättar Fredrik Wallén, informationschef vid polismyndigheten i Södermanland.

54-åringen har förts till polishuset i Linköping men kommer senare att återföras till Karsudden. Nu arbetar polisen med att fastställa vad mannen haft för sig under sin tid på flykt.

– VI får se i vilken utsträckning det går att utröna vad 54-åringen haft för sig under sin tid på flykt. I nuläget är det dock inte känt om han begått några brott under tiden han varit på rymmen, säger Wallén.