Riksinternatet har inlett en egen utredning av händelsen.
1 av 3
Riksinternatet har inlett en egen utredning av händelsen. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Lundsberg har en historia fylld av pennalism och mobbning.
2 av 3
Lundsberg har en historia fylld av pennalism och mobbning. - Foto: Faksimil SVT
Rektorn tillika verksamhetschefen Staffan Hörnberg.
3 av 3
Rektorn tillika verksamhetschefen Staffan Hörnberg. - Foto: Brynje Lindström

Ännu en elev bränd under nollning på Lundsberg

Ytterligare en elev misstänks ha bränts med ett strykjärn under en "nollning" på internatskolan Lundsberg.


Lundsberg

Ligger i värmländska Kristinehamn, är en av tre riksinternat i Sverige. Skolan består av åtta olika elevhem men bara sex av dem är i bruk. Lundsberg har flera gånger tidigare uppmärksammats för missförhållanden.

Bland tidigare elever återfinns Ny Demokratis gamla partiledare Ian Wachtmeister, prins Bertil, prins Carl-Philip, skådespelaren Johan Rabaeus och sportbilsgrundaren Christian von Koenigsegg.

KARLSKOGA. Efter en så kallad "nollning" på riksinternatet Lundsberg fördes en pojke till sjukhus med brännskador på överkroppen.

Nu har ännu ett fall uppdagats. Enligt Aftonbladet ska två pojkar ha bränts med ett strykjärn av flera andra elever. Misshandeln ska ha skett på elevhemmet där pojkarna bor och båda ska ha fått brännskador.

– Det är ett gäng som söker upp den här personen på elevhemmet och vill göra en nollning. De avvisas initialt av hemföreståndaren. Sedan gör de ett återbesök när hemföreståndaren inte är där och genomför den här nollningen, säger Tommy Lindh, pressansvarig på Värmlandspolisen till Aftonbladet.

Skolan: "Har nolltolerans"

Lindh menar att det inte är någon tvekan om att skadorna tillfogats genom brott. Nio andra elever på skolan är misstänkta för inblandning i brottet som rubriceras som grov misshandel.

Lundsberg ser allvarligt på det inträffade och kommer att tillsätta en utredning för att få klarhet i vad som hänt.

"Skolan har en nolltolerans när det gäller diskriminering, trakasserier och kränkande behandlingar", skriver man i ett pressmeddelande.

Alla inblandade är under 18 år vilket kan leda till att utredningen fördröjs. 

– Eftersom de är minderåriga så ska det beredas tillfälle för målsman att närvara och även personal från socialtjänsten, säger Tommy Lindh.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!