1 av 3
2 av 3
3 av 3

Spädbarn måste betala fullpris på svenska biografer: "Helt sjukt"

Vill man ta med sig sitt spädbarn på bio – ja, då får man betala fullpris. Något som Rutger Lindquist och hans åtta veckor gamla son, Nils, fick erfara den gångna helgen.
– Det är billigare att ta mitt spädbarn till New York än in i en biosalong, säger Rutger Lindquist till Nyheter24.


Bio startade fel film – barn chockade av rysaren

Ungefär 25 familjer i engelska Nottingham såg fram mot att se barnfilmen Madagascar 3.

Men i stället startades rysaren Paranormal Activity 4.

Något som chockade flera av barnen.

STOCKHOLM. I lördags ville Sixten, 3, se filmen "Alfons Åberg – Hokus pokus" på bio med sina föräldrar. Med följde då även hans lillebror Nils, åtta veckor. När de skulle betala på biografen i Täby centrum visade det sig dock att SF Bio ville att de skulle betala en fullprisbiljett – även för lilla Nils.

– Jättemärkligt, det är helt sjukt, säger barnens pappa Rutger Lindquist till Nyheter24, och fortsätter:

– Det är billigare att ta mitt spädbarn till New York än in i en biosalong.

Säkerhetsskäl

I kassan fick de förklarat för sig att det är ett krav, både från filmägarna och ur säkerhetssynpunkt, att alla i salongen måste lösa en biljett. Varför det tvunget skulle vara en fullprisbiljett fanns det dock inget svar på.

Direkt efteråt skickade Rutgers fru Kristina ett mejl till SF där hon ifrågasatte varför reglerna ser ut som de gör, även för en åtta veckor gammal pojke som sov sig igenom hela filmen.

Tar betalt – oavsett

Svaret? "Det är riktigt att vi tar betalt för alla besökare oavsett hur mycket de begriper av filmen eller vilken ålder de har. Vi kan förstå att man tycker detta kan vara lite knöligt från vår sida, men sådan är bestämmelsen".

Vidare skriver man även från SF Bios kundservice att "vi också fått mycket klagomål från andra besökare om det tas med spädbarn in i salongen – det händer ju att de låter, att man måste gå ut, etc – men genom att vi faktiskt tar betalt är det numera ganska ovanligt att man tar med sig ett spädbarn på bio. Vi har valt att göra på detta sätt i stället för att införa restriktioner eller dra olika gränser för vad som räknas som spädbarn eller ej".

Ett argument som Rutger inte köper.

– För oss går det ju bra i alla fall men tänk dig själv om du är ensamstående och vill ta med dina barn på bio. Hur gör man då?

Nyheter24 har sökt pressansvariga på SF Bio.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!