Barack Obama, Fredrik Reinfeldt
Skyltkupp på KTH-toalett: "Här satt Obama" - Foto: Bildkälla: Jonas Ekströmer / TT

Skyltkupp på KTH-toalett: "Här satt Obama"

Under sitt dygn i Sverige var den amerikanske presidenten Barack Obama bland annat på Kungliga Tekniska Högskolan. Nu verkar någon där vilja hedra hans besök – på toaletten.


Mer om Obamas besök

Under ett helt dygn var Stockholms innerstad mer eller mindre avspärrad. Obama hann bland annat med att skoja med Carl Bildt efter att Air Force One landat på Arlanda. Sedan blev det mer formellt med samtal och presskonferens tillsammans med Fredrik Reinfeldt.

Besöket gav också upphov till en rad skämt – och anledning till flera att jobba hemifrån.

STOCKHOLM. USA:s president Barack Obama hann vara i Sverige i nästan exakt ett dygn. Under den tiden hann han träffa statsminister Fredrik Reinfeldt, besöka synagogan, sova på Grand Hotel och kanske också gå på toaletten på Kungliga Tekniska Högskolan?

Någon har i alla fall hängt upp en liten skylt på en av skolans toaletter med texten:

"U.S. President Barack Obama sat here Sept 4, 2013".

Vem satte upp den?

Bilden som spridits på den sociala länktipsningssidan Reddit lades upp av någon som skriver att hen såg skylten vid ett toabesök. Det är oklart vem som satt upp den men det handlar förmodligen snarare om ett spratt än något officiellt från KTH:s sida.

Eller kanske var det presidenten själv som satte upp den?

"Det där är en av Obamas egna skyltar. Han har med sig dem i fickan och sätter upp dem där han vill", skriver användaren LegoClaes.

Fick lära sig mer om miljöteknik

Under sitt besök på högskolan fick Obama bland annat titta närmare på några miljötekniska uppfinningar som det arbetas med i Sverige. På torsdagsförmiddagen reste han vidare till G20-mötet i St Petersburg.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.