Det här är McNip.
1 av 2
Det här är McNip.
En CS-inspirerad burgare.
2 av 2
En CS-inspirerad burgare. - Foto: Lars Pehrson/TT

Snart kan du köpa Counterstrike-burgare på McDonalds

40 000 hamburgare deltog i tävlingen. Esport-burgaren McNip, uppkallad efter ett av världens främsta Counterstrike-lag, blev en av vinnarna.
– Riktigt kul att jag själv som är en gamer fick dela en McNip med killarna i laget, säger Joel Brix som skapade burgaren.


McNip

Det här är McNip: modernt sesambröd, het tomatsås, rostad lök, isbergssallad, bacon, smält cheddarost, 150 gram nötkött.

Hur skulle din favoritburgare se ut, innehålla och smaka?

För andra året i rad har McDonalds låtit sina kunder skapa egna favoritburgare. Av 40 000 bidrag tog sig tio vidare till final. Och väl där var det en Esport-burgare som blev en av de fem vinnarna, det skriver Fragbite.

Nästa vecka börjar McNip säljas på Donken-restauranger runt om i Sverige. Skapare är Joel Brix som valde namnet McNip för att hylla det svenska CS-laget Ninjas In Pyjamas. 

– Det var riktigt kul att jag själv som är en gamer fick dela en McNip med killarna i laget, en oväntad bonus får jag säga. Och de gillade min burgare, som jag även tror gick hem hos juryn för att den är en enkel kombination men med hetta och smak, säger Joel Brix.

I juryn satt bland andra fotbollslegendaren Glenn Hysén och restaurangchefen Monica Jordan. Med start på tisdag den 29 oktober börjar McNip säljas. Sedan får de fyra övriga vinnarna en vecka var fram till den 2 december.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

Längsta svackan på Wall Street sedan oktober

Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Folkhälsomyndigheten varnar alla äldre: "Kan i värsta fall leda till döden"

Folkhälsomyndigheten är bekymrade över att så få äldre tagit en påfyllnadsdos av sitt covid-19 vaccin i vår. Nu går de ut med en varning till de äldre, och påminner om att sjukdomen i värsta fall leda till döden.

Zimbabwe benådar över 4 000 fångar

Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa har benådat över 4 000 fångar som en del av firandet att landet har varit självständigt i 44 år.