Tisdag 28 Sep
Stockholm

Snart kan du köpa Counterstrike-burgare på McDonalds

Det här är McNip.
1 av 2
Det här är McNip. Foto:
En CS-inspirerad burgare.
2 av 2
En CS-inspirerad burgare. Foto: Lars Pehrson/TT

40 000 hamburgare deltog i tävlingen. Esport-burgaren McNip, uppkallad efter ett av världens främsta Counterstrike-lag, blev en av vinnarna.

– Riktigt kul att jag själv som är en gamer fick dela en McNip med killarna i laget, säger Joel Brix som skapade burgaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
McNip

Det här är McNip: modernt sesambröd, het tomatsås, rostad lök, isbergssallad, bacon, smält cheddarost, 150 gram nötkött.

Hur skulle din favoritburgare se ut, innehålla och smaka?

För andra året i rad har McDonalds låtit sina kunder skapa egna favoritburgare. Av 40 000 bidrag tog sig tio vidare till final. Och väl där var det en Esport-burgare som blev en av de fem vinnarna, det skriver Fragbite.

Nästa vecka börjar McNip säljas på Donken-restauranger runt om i Sverige. Skapare är Joel Brix som valde namnet McNip för att hylla det svenska CS-laget Ninjas In Pyjamas. 

– Det var riktigt kul att jag själv som är en gamer fick dela en McNip med killarna i laget, en oväntad bonus får jag säga. Och de gillade min burgare, som jag även tror gick hem hos juryn för att den är en enkel kombination men med hetta och smak, säger Joel Brix.

I juryn satt bland andra fotbollslegendaren Glenn Hysén och restaurangchefen Monica Jordan. Med start på tisdag den 29 oktober börjar McNip säljas. Sedan får de fyra övriga vinnarna en vecka var fram till den 2 december.

Kommentera
Kopiera länk
Dela