45-åringen slipper fängelse trots att han köpt sex av barn.
1 av 3
45-åringen slipper fängelse trots att han köpt sex av barn. - Foto: Scanpix
Tingsrätten anser bland annat att mannen visat ånger samt lider av sexmissbruk och dömer istället till samhällstjänst och skyddstillsyn.
2 av 3
Tingsrätten anser bland annat att mannen visat ånger samt lider av sexmissbruk och dömer istället till samhällstjänst och skyddstillsyn. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Offren får skadestånd.
3 av 3
Offren får skadestånd. - Foto: JESSICA GOW/TT

45-åring köpte sex av barn – slipper fängelse

Döms i stället till skyddstillsyn för att bland annat ha "visat ånger".


Skadestånd

45-åringens offer döms till skadestånd på mellan 22 400 och 30 000 kronor.

YSTAD. Mannen köpte sexuella tjänster av barn och döms av tingsrätten för sexuellt övergrepp och sexuell handling av barn. 45-åringen slipper dock fängelse och döms i stället till skyddstillsyn med 140 timmars samhällstjänst, trots att rätten anser att brotten är av sådan allvarlig art att påföljden borde bli fängelse. 

Är sexmissbrukare

Men i stället väljer Ystads tingsrätt att låta mannen undkomma fängelse eftersom man anser att en rad omständigheter talar emot en fängelsedom. Bland annat av den anledning att mannen är "uppriktigt ledsen för vad hans gärningar medfört för målsägandena och deras psykiska mående", skriver man i domen. Att 45-åringen dessutom har ett sexmissbruk bidrar även till att sänka straffet, skriver Metro.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.