Här är några exempel. Klicka vidare för fler.
Här är några exempel. Klicka vidare för fler. - Foto: Faksimil DN.se

Här är åtta gånger DN använt sig av ordet "invandrarbutiker"

Vad är egentligen en "invandrarbutik"? Den frågan ställer sig många efter att Dagens Nyheter fått kritik för användningen av begreppet. Det var dock inte första gången de publicerat texter med ordet.


I samband med att Dagens Nyheter fick massiv kritik för en främlingsfientlig annons i söndagens tidning gjorde uppmärksamma läsare en annan upptäckt.

På Twitter kom rapporterna en efter en – DN använder sig av ordet "invandrarbutiker" i redaktionell text. Exemplet som lyftes fram var receptet på granatäpplemousse – även det hämtat från söndagens tidning:

Inte första gången

Det ledde återigen till starka reaktioner och ifrågasättanden. Men faktum är att det långtifrån var första gången DN publicerade en text med "invandrarbutiker" i. Det är snarare mycket vanligt att det används – främst i samband med recept.

Det räcker med en enkel sökning på Google för att blicka tillbaka på DN:s användning av ordet. Här är sju andra exempel:

Ur receptsidan "Eldig fredag" - 17 oktober 2013:

 
Salladstips från 5 mars 2012:
   
 Reportage om rundturer i Malmö 8 juli 2003:

Det är dock på Matbloggen på DN.se som användningen är som mest frekvent. Tänk vad mycket man kan köpa i "invandrarbutiker".

Vildgurkor:
Långsmala paprikor:
Surkål:
Saltostar:
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!