Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polis anmäld – ska ha tvingat 13-åring att klä av sig naken

Polisen anmäls.
1 av 3

Polisen anmäls.

TT NYHETSBYRÅN

Bakom anmälan ligger en nu 16 år gammal pojke.
2 av 3

Bakom anmälan ligger en nu 16 år gammal pojke.

TT NYHETSBYRÅN

Det hela skedde i Borås.
3 av 3

Det hela skedde i Borås.

TT NYHETSBYRÅN

Nyheter | 14/01/2014 16:51

När pojken var 13 år gammal stormade polisen huset där han bodde och tvingade honom senare att klä av sig naken. Det hävdar pojken själv i en JO-anmälan.

BORÅS. En nu 16-årig pojke har lämnat in en JO-anmälan riktad mot polisen i Borås där han skriver att polisen 2011, när han var 13 år gammal, stormade huset där han bodde. Pojken skriver att de ska ha uppträtt aggressivt och bemött honom med en otrevlig ton.

"En fight du inte kan vinna"

Ingen av de sex poliser som pojken säger ska ha stormat in i huset ska heller ha visat legitimation eller något bevis på att de hade rätt att göra husrannsakan.

Efter att ha blivit tagen till stationen ska pojken även ha tvingats att klä av sig naken. När han ifrågasatte vad som skulle hända om han inte gjorde det svarade polisen, enligt pojken, att "då ger du dig in i en fight som du inte kan vinna".

"Som en terrorist"

Pojken skriver i sin anmälan att han fortfarande mår dåligt över det inträffade och att han upplever att polisen behandlade honom "som en terrorist".

Han skriver också att han inte fick någon advokat under det efterföljande förhöret, trots att han bad om en.