Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Rakade av sitt hår – till stöd för sin cancersjuke klasskamrat

Klasskompisarna visade upp sina nya frisyrer i teve.
1 av 2

Klasskompisarna visade upp sina nya frisyrer i teve.

Faksimil TV4

Erik Walker och Karl Bork.
2 av 2

Erik Walker och Karl Bork.

Faksimil TV4

Nyheter | 17/01/2014 14:29

När Tom blev sjuk i skelettcancer reagerade killarna i klassen med att raka av sitt hår för att visa sitt stöd.
– Det blev en ny trend i skolan, säger klasskompisen Karl Bork till TV4.

Eleverna i klass nio på Victor Rydbergs Samskola i Stockholm har på fredagen hyllats för sin solidaritet. När klasskompisen Tom drabbades av skelettcancer bestämde de sig att raka av sitt hår för att visa sitt stöd.

– Jag och en kompis bestämde oss för att dra ned till frisören och klippa av oss håret. Sen blev det fler och fler så det blev en ny trend i skolan, säger klasskamraten Karl Bork i TV4:s Nyhetsmorgon.

"Tror det är mycket stöd för familjen också"

Cancersjuke Tom, som nyss genomgick sin första cellgiftsbehandling, kunde inte närvara i programmet eftersom han mår dåligt. Han har dock visat sin uppskattning. På Facebook har han ändrat sin "omslagsbild" till en bild på kompisarna.

– Det verkar som att han blivit ganska glad och känner den här gemenskapen med oss. Jag tror det är mycket stöd för hans familj också – att de inte känner sig ensamma, säger klasskamraten Erik Walker till TV4.

Killarna har nu engagerat sig för organisationen Ung Cancer där de ska hjälpa andra som hamnat i samma situation som dem och deras klasskompis.

"Så himla fint"

På Twitter hyllades aktionen av flera under fredagsmorgonen:

Se inslaget i Nyhetsmorgon här (Observera att Tom felaktigt kallas för Erik i klippet):