Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rakade av sitt hår – till stöd för sin cancersjuke klasskamrat

- 17/01/2014, 14:29 -
Klasskompisarna visade upp sina nya frisyrer i teve.
1 av 2

Klasskompisarna visade upp sina nya frisyrer i teve.

Faksimil TV4

Erik Walker och Karl Bork.
2 av 2

Erik Walker och Karl Bork.

Faksimil TV4

När Tom blev sjuk i skelettcancer reagerade killarna i klassen med att raka av sitt hår för att visa sitt stöd.
– Det blev en ny trend i skolan, säger klasskompisen Karl Bork till TV4.

Eleverna i klass nio på Victor Rydbergs Samskola i Stockholm har på fredagen hyllats för sin solidaritet. När klasskompisen Tom drabbades av skelettcancer bestämde de sig att raka av sitt hår för att visa sitt stöd.

– Jag och en kompis bestämde oss för att dra ned till frisören och klippa av oss håret. Sen blev det fler och fler så det blev en ny trend i skolan, säger klasskamraten Karl Bork i TV4:s Nyhetsmorgon.

"Tror det är mycket stöd för familjen också"

Cancersjuke Tom, som nyss genomgick sin första cellgiftsbehandling, kunde inte närvara i programmet eftersom han mår dåligt. Han har dock visat sin uppskattning. På Facebook har han ändrat sin "omslagsbild" till en bild på kompisarna.

– Det verkar som att han blivit ganska glad och känner den här gemenskapen med oss. Jag tror det är mycket stöd för hans familj också – att de inte känner sig ensamma, säger klasskamraten Erik Walker till TV4.

Killarna har nu engagerat sig för organisationen Ung Cancer där de ska hjälpa andra som hamnat i samma situation som dem och deras klasskompis.

"Så himla fint"

På Twitter hyllades aktionen av flera under fredagsmorgonen:

Se inslaget i Nyhetsmorgon här (Observera att Tom felaktigt kallas för Erik i klippet):