Gjorde om firmabilen – till en polisbil

- 21/01/2014, 15:43
1 av 3

2 av 3

3 av 3

För att kunna konkurrera med större företag i området ville Patrik Mattisson göra något så han skulle synas mer – så han målade helt enkelt om bilen, en Volvo XC70, till polisbil.

För något år sen bestämde sig Patrik Mattisson att han ville att företaget skulle synas mer. Så han stripade om sin firmabil med plastfilm i gult och blått, samma mönster som svenska poliser har på sina bilar. Det är inte olagligt att ha samma mönster som polisen har. Så länge det inte står polis på bilen eller att det finns blåljus på taket är det fritt fram.

Patrik säger till Nyheter24 att de konkurrerande företagen har många fler bilar så det gäller att sticka ut om man ska synas.

Varför blev det just polisbil?

– Företagets färger är gult och blått och jag hade en pickup sedan tidigare som redan var gul och blå så det passade ju bra, säger Patrik som sedan tio år tillbaka driver ett trädgårdsanläggningsföretag i Kristianstad. 

Det är inte aktuellt med ett karriärbyte då?

– Haha, nej.

Vad har du fått för reaktioner på bilen?

– I stort sett bara positiva, man bromsar upp trafiken lite och folk tar det lite lugnare men efter en stund ser de att det inte är en polisbil och då kör de om, haha.

Vad tror du om att köra fylletaxi med den?

– Det har jag faktiskt inte funderat på, haha, men en gång var jag ute och åkte mitt i natten och bilen bakom verkade lite nervös. Så det var nog inte helt nyktert i den bilen.