- Foto: Amanda Svensson

I Stockholms stad bor det nästan en miljon människor, hur många känner du?

Det började i New York, sen kom det till bland annat Paris, Berlin, Barcelona och nu är det äntligen Stockholm och Sveriges tur.


Humansofny

Projektet #humansofsthlm görs av Nyheter24:s praktikant Olivia J Berntsson tillsammans med fotografen Amanda Svensson

Inspirationen kommer från Humansofny som startades av Brandon och trenden har spridit sig till flera storstäder världen över, nu är det Stockholms tur.

STOCKHOLM"Alla människor har en historia", det låter klyschigt, fjantigt och är ett rätt uttjatat uttryck. Och hur många utdragna livshistorier orkar vi egentligen lyssna på eller läsa om?

Men vi tror att alla har någonting att berätta som ni vill veta men det räcker med enbart en bild och en mening för att göra det.

När du får svara på det där du inte alltid tänker på (eller du kanske tänker på mest hela tiden men aldrig får chans att säga) finns det en känsla och eftertanke som vi sällan möter i dag. 

Att någon stannar upp och tänker efter på vad som varit deras bästa dag i livet, vad de är rädda för eller vad de ångrar mest av allt kan ge allt från ett snett leende och en blick ner i barnvagnen till en berättelse om en våldtäkt som förstörde en hel familj.

#humansofsthlm

Om ni vill ta del av vad vi möter när vi spenderar tio minuter med folket på Stockholms gator ska du följa Nyheter24 på Instagram och leta efter hashtaggen #humansofsthlm på samma sociala forum. Vi längtar efter att få träffa dig på stan och hoppas att det är ömsesidigt.

”Min fru flyttade nyss från vår lägenhet till ett ålderdomshem. Jag är där varje dag och hälsar på för att få prata med henne.”

 

"Jag är stolt över att jag fick bra betyg på gymnasiet." 

”Har det hjälpt dig?” 

”Nej, inte direkt. Eller det kanske har gett mig lite mer självförtroende.”

"Det är skönt att kunna bolla bögvärlden med någon som förstår. Han är den enda som förstår."

Se klippet med mannen som skapade trenden:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!