Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nattklubb lockar med wet t-shirttävling: "Väldigt osmakligt"

Evenemanget som upprör.
1 av 2

Evenemanget som upprör.

Faksimil Facebook

2 av 2

Nyheter | 19/02/2014 15:09

En nattklubb i Bollnäs försöker locka gäster med en wet t-shirttävling – något som man nu får skarp kritik för. Men trots det väljer man att genomföra arrangemanget.

BOLLNÄS. I helgen la nattklubben Nygatan 1 i Bollnäs ut en Facebookpost där man gjorde reklam för en fest där det bland annat kommer att vara en wet t-shirt-tävling, skriver HelaHälsingland.

"Väldigt osmakligt"

Något som självklart ledde till en del protester.

– Vi tycker att det är väldigt osmakligt, sa Yvonne Soneson, ombudsman för Hotell- och restaurangfacket till tidningen.

Något som gör det hela ännu värre är enligt Soneson att många kvinnor som jobbar inom restaurangbranschen utsätts för sexuella trakasserier.

"Vi gör det här för våra gäster"

Enligt nattklubben arrangeras hela tävlingen av en extern arrangör, som hyr nattklubben för det specifika evenemanget. Mattias Wannqvist, som har huvudansvaret för Nygatan 1, sa först till HelaHälsingland att man skulle se över situationen och att man eventuellt skulle ställa in arrangemanget.

–  Vi såg det som en rolig grej när vi tackade ja och hade inte väntat oss den här reaktionen, sa han till tidningen och fortsatte:

– Vi gör det här för våra gäster, om det inte är något de uppskattar kan vi hoppa det. Tyvärr är kontraktet med arrangören redan skrivet, vi får se om det går att styra om det eller om vi måste löpa linan ut.

"Överdriven"

Något som man senare verkar ha struntat i.

När HelaHälsingland efter det beskedet ringde upp Wannqvist var han fåordig.

– Jag tycker att debatten har varit överdriven. Det är det ena jag tänker kommentera, sa han till tidningen.

"Arrogant"

Nattklubbens arrangemang har även fått kritik från Sveriges Kvinnolobby och deras projekt Reklamera. De upplever inte det hela som en "rolig grej".

– Det är arrogant att uttala sig så. Det går inte att avfärda andras upplevelser av sexism bara för att man inte upplever det så personligen, säger Johanna Dahlin, vid Sveriges Kvinnolobby till HelaHälsingland.