Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Förskolepraktikant låste in sig på toaletten med barn: "Visade snoppen"

- 24/02/2014, 14:36 -
Praktikanten ska ha låst in sig på toaletten med flickorna. 
OBS: Barnen på bilden har inget samband med barnen i artikeln.
1 av 4

Praktikanten ska ha låst in sig på toaletten med flickorna. OBS: Barnen på bilden har inget samband med barnen i artikeln.

Flickorna är fem och sex år gamla.
2 av 4

Flickorna är fem och sex år gamla.

TT NYHETSBYRÅN

Åtalet baseras på vittnesuppgifter.
3 av 4

Åtalet baseras på vittnesuppgifter.

FOTOGRAFERNA HOLMBERG

En fröken uppger att flickorna var mycket skärrade av händelsen.
4 av 4

En fröken uppger att flickorna var mycket skärrade av händelsen.

FOTOGRAFERNA HOLMBERG

Praktikanten ska ha låst in två små barn på en toalett och försökt tvinga dem att ta på hans penis. Nu står mannen, som är i tonåren, åtalad vid Malmö tingsrätt för händelsen.

MALMÖ. Plötsligt var de fem- och sexåriga flickorna skärrade. 

När en förskollärare frågade vad som stod på kunde de knappt berätta vad som hänt. ”Han visade sin snopp”, ska en av flickorna till slut ha sagt, om praktikanten på förskolan.

Det var i augusti i 2013 som det misstänkta brottet skedde. Mannen som är i tonåren hade fått fyra veckors praktik på förskolan via Malmö stad, skriver Sydsvenskan. Det var då han ska ha låst in flickorna på en toalett och försökt tvinga dem att ta på hans penis. 

Vågar inte gå på toa

Ingen teknisk bevisning finns utan åtalet baseras på förhör med flera av de anställda på förskolan – och flickornas föräldrar. 

 En av föräldrarna berättar att dottern inte vågat gå på toa själv efter händelsen, eller ha toalettdörren stängd.

– Det har gått snabbt med polisanmälan, därmed har det varit möjligt att hålla förhör så tidigt som möjligt vilket är en fördel, säger åklagaren Johan Larsson, till Sydsvenskan. 

Nekar till brott – erkänner knuff

Brottet klassas som försök till våldtäkt mot barn alternativt sexuellt ofredande men praktikanten hävdar att händelsen aldrig har ägt rum. Han beskriver de två flickorna som utåtagerande och att de vid flera tillfällen ska ha bett honom visa snoppen. 

När de gjorde just så den aktuella dagen knuffade han en av flickorna, uppger han enligt Sydsvenskan