Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
739
reaktioner idag

Här varnar Coop för sina egna bananer

Bor du i Genarp och är sugen på banan? Då finns det just nu dessvärre bara fula att tillgå. Här är skylten som hyllas på sociala medier.

Skylten som hyllas.

Tusentals människor gillar bilden. Här i en post från Litteraturmagazinet.

På Coop Genarps Facebooksida är kommentarerna positiva.

GENARP. "Besprutade fulbananer. Brist på både krav och eko. Förvaras oåtkomligt för barn". 

Det är texten på prisskylten framför bananerna i skånska Genarp. En skylt som nu sprids och hyllas på diverse sociala medier. 

– Det bara blev så, det blev rätt stort. Det var inte tanken men det är ju fantastiskt, säger David Ahlm, butikschef på Coop Konsum Genarp och mannen bakom skylten, till Nyheter24.

Slut på ekobananer

Sanningen bakom skylten är bristen på eko- och kravbananer. Efter att butiken nyligen haft kampanj på just dessa tog de slut och fanns inte längre att tillgå. Vilket gjorde att Ahlm motvilligt kände sig tvungen att beställa in fulvarianten. 

– Jag kände att vi som matbutik måste ha bananer inne. Så då blev jag tvungen att beställa in andra. Men ville samtidigt förtydliga så att kunderna vet vad det är de köper, säger han och fortsätter:

– I vanliga fall har vi bara, sedan ett och ett halvt år tillbaka, haft eko- och kravbananer i sortimentet. 

Men vad säger leverantören av fulbananerna om skylten?

– Ja du, det har jag inte tänkt på. Jag ska prata med min leverantör. 

Hur har reaktionerna från kunderna varit?

– De har enbart varit positiva. Det har varit en klapp på axeln och väldigt uppskattat, säger David Ahlm till Nyheter24 och fortsätter:

– Från början var det bara en rolig skylt även om vi självklart står för allt som står där om att det ska vara ekologiskt och bra villkor.

Så hyllas Ahlms bananskylt på Twitter:


Mer:

Köpte bananer – fick flock med världens dödligaste spindlar