Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Blev tafsad på – fick själv lämna klubben

- 08/03/2014, 16:26 -
Vardagsrummet är en klubb belägen i närheten av Stureplan i Stockholm

Vardagsrummet är en klubb belägen i närheten av Stureplan i Stockholm

Scanpix

Ametist Azordegan blev tafsad på när hon var på klubben Vardagsrummet i Stockholm. När hon konfronterade killen blev hon själv utkastad.

STOCKHOLM. I ett inlägg som publicerades under dagen av journalisten Ametist Azordegan står det om hur hon i går blev blev tafsad på av en okänd kille. Händelsen utspelade sig på klubben Vardagsrummet i Stockholm och det hela slutade med att Ametist fick lämna klubben.

Klockan var 02.30 när hon satt i baren på Vardagsrummet. Plötsligt la en okänd kille handen mellan hennes ben och förde den upp mot hennes skrev. Ametist tog då tag i killens hand och gav honom två örfilar, varpå vakten bad Ametist att lämna stället. 

Hon förklarade då för vakten vad som hade hänt, men han tyckte ändå att hon skulle lämna stället eftersom det var hon som hade "bråkat".

– Jag har inga orealistiska förväntningar på hur saker och ting ska fungera. Jag kan förstå att jag behöver lämna ett ställe om jag ger någon en örfil, det jag vänder mig emot är att killen som tog på mig inte behövde göra det, säger Ametist till Nyheter24.

Tjejer borde inte bli ifrågasatta

I sitt inlägg skriver Ametist också att en kille som rör en kvinna på det sättet utan hennes tillåtelse borde vara beredd på att få ett slag av henne, även om hon i allmänhet inte förespråkar våld. 

Hon berättar också för Nyheter24 att hon kände sig ifrågasatt, vilket fick henne att tänka på att de gånger man har hört om tjejer som anmäler våldtäkter men inte blir trodda.

– Vi måste börja prioritera tjejers historia. Jag tror att vi behöver börja prata om det här på alla arbetsplatser, om det skeva maktförhållande som finns mellan män och kvinnor och hur det påverkar oss.

Vardagsrummet ber om ursäkt

Några timmar efter att Ametist publicerade inlägget hörde Vardagsrummets chef Carl-Olof Wilhemsson av sig till henne och bad om ursäkt. I sitt meddelande till henne skriver han att det inträffade är oacceptabelt och att de från klubbens sida kommer att hjälpa till att hitta killen och polisanmäla honom. 

Han skriver även att vaktbolaget kommer att konfronteras och att de ska gå till botten med det inträffade. Utöver det har han också erbjudit henne att gratis få låna lokalen där Vardagsrummet håller hus för att ha en insamling till Sveriges Kvinnojourer eller liknande. 

Nyheter24 har sökt Carl-Olof Wilhemsson utan framgång.