Nazister angrep sex personer – en man fick livshotande skador

- 09/03/2014, 12:59 -
Sex personer misshandlades svårt natten till söndag.

Sex personer misshandlades svårt natten till söndag.

© Bildbyrån / Lennart Månsson

Sex personer misshandlades svårt och en man fick livshotande skador. Två personer har gripits för mordförsök.

MALMÖ. Natten mot söndagen misshandlades fyra män och två kvinnor i Malmö. Misshandeln var så allvarlig att alla fick föras till sjukhus med svåra skador och för en av männen var läget livshotande, skriver Sydsvenskan.

– Det var ett riktigt bunkaslagsmål. Där var så många som slogs att ingen polis kunde se hur många som var inblandade, sa Anders Kristersson, inre befäl vid Malmöpolisen, till Sydsvenskan.

Engagerat sig mot homofobi

En av männen som skadades allvarligt är aktiv inom en fotbollssupportergrupp och har engagerat sig mot homofobi på fotbollsläktaren, skriver Arbetaren.

Två nazister greps misstänkta för mordförsök, enligt polisen, men uppgifterna har än så länge varit ganska oklara och ännu har ingen hunnit förhöras.

Attackerades med knivar

Men enligt ett vittne som hörde av sig till tidningen så rör det sig inte om slagsmål utan misshandel.

– Mina vänner var på väg tillbaka efter en Ta-natten-tillbaka-demonstration då de attackerades med knivar. Den demonstrationen sker under kvällen varje år på internationella kvinnordagen och utgår från Möllevångstorget. Det här var en planerad attack, sa vittnet till Sydsvenskan.

I dag kommer olika stödmanifestation att genomföras i bland annat Malmö, Göteborg och Stockholm med anledning av attacken med vad som man betecknar en "manifestation mot nazistattacken".