Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åttaåring slagen och beskjuten

Den åtta år gamla pojken blev misshandlad av jämngamla.
1 av 3

Den åtta år gamla pojken blev misshandlad av jämngamla.

Han blev slagen med en pinne på ryggen.
2 av 3

Han blev slagen med en pinne på ryggen.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Och skjuten med soft airgun.
3 av 3

Och skjuten med soft airgun.

TT NYHETSBYRÅN

Nyheter | 14/03/2014 10:18

En åtta år gammal pojke blev i veckan skjuten på och slagen med en pinne av tre jämnåriga pojkar.

SKÅNE. I början av veckan skulle en åtta år gammal pojke träffa sina vänner vid en skateboardpark.

Han möttes av tre pojkar mellan tio och elva år. Två av dem började skjuta med soft air-gun på åttaåringen medan den tredje slog pojken med en pinne i ryggen, skriver Ystad Allehanda.

Pappan kom dit

Till slut kom åttaåringens pappa till platsen.

En anmälan för misshandel togs emot av polisen och pappan säger att de tre pojkarna är några som han känner till väl sedan tidigare.

"Hela bilden kommer inte fram"

Josefine Mangbo är verksamhetschef för individ- och familjeomsorgsförvaltningen socialtjänsten som nu har tagit över fallet med anledning av gärningsmännens låga ålder.

– Med tanke på sekretessen är det svårt att berätta. Vilket gör att inte riktigt hela bilden kommer fram, säger hon till Nyheter24 och fortsätter:

– Det är väldigt ovanligt att någon som är så ung begår ett våldsbrott men det sker. Och då tar vi reda på och utreder vad som har hänt, varför det har hänt, om det finns risk för att det händer igen och hur vi ska förhindra det.