Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ingrep till tiggarens försvar – nu hotas hon

- 18/03/2014, 14:22 -
1 av 3

Fakismil/TT/Scanpix/Montage

2 av 3

Faksimil

Efter incidenten har både butikschefen och vittnet hotats.
3 av 3

Efter incidenten har både butikschefen och vittnet hotats.

Facebook/TT Bild/Montage

Efter att ha sett en butikschef på Hemköp hälla vatten på en tiggare reagerade en kvinna och ifrågasatte hans beteende. Nu har hon mottagit allvarliga hot.

GÖTEBORG. Förra veckan skrev Nyheter24 om en händelse i Göteborg där en butikschef på Hemköp ska ha hällt vatten över en tiggande kvinna som satt utanför butiken. Efter det inträffade har reaktionerna varit starka och butikschefen har tagits ur tjänst efter att ha mottagit allvarliga hot. 

Men det är inte bara butikschefen som har drabbats. Nu visar det sig att även ett av vittnena, som Nyheter24 skrev om i en tidigare artikel, också har drabbats.

Kvinnan jobbar i en butik mittemot den berörda Hemköpsbutiken och har fått påhälsning av en man som vägrade presentera sig men sa att det var hennes fel att butikschefen riskerar att förlora jobbet och att hon "borde vara rädd, jävligt rädd". 

"Hon är helt matt av hoten"

Efter att kvinnan blivit hotad skrev hennes son ett inlägg på Facebook där han berättar om hoten och uppmuntrar andra att gå förbi butiken där kvinnan jobbar och visa sitt stöd för henne. En status som på några få timmar delats hundratals gånger och fått omkring tusen likes.

När Nyheter24 ringer upp kvinnan bekräftar hon hoten och uppger att andra kommit in och pratat om händelsen.

– Det har varit två män inne i min butik, oberoende av varandra, men de har inte hotat mig. Det har däremot en tredje gjort. 

Känner du dig otrygg?

– Ja, väldigt otrygg.

Kvinnan berättar också för Nyheter24 att hon även har haft kontakt med en utredare från Hemköp som intervjuat henne om vad som hände, men att hon inte fått några svar på vad utredningen visade.

Var du beredd på de starka reaktionerna?

– Nej, inte direkt. Men ganska snabbt efter att det hade hänt började jag tänka på de här "mörka skuggorna" som kunde krypa fram och vända sig mot mig.

Hon säger också att hon direkt efter hoten anmälde mannen till polisen. 

Hemköp: Inga kommentarer

Efter incidenten valde Hemköp att tillsätta en utredning av händelsen, i samband med att den berörda butikschefen tillfälligt togs ur tjänst.

Har utredningen kommit någon vart?

– Vi väntar på resultatet från utredningen, säger Maria Nobel, kommunikationschef på Hemköp och tillägger:

– Innan dess har jag inget nytt att kommentera.