Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Femåring rymde hemifrån – för att fira födelsedag på lekland

- 24/03/2014, 11:43 -
En äventyrslysten kille.
1 av 4

En äventyrslysten kille.

TT BILD

Ville till ett lekland.
2 av 4

Ville till ett lekland.

Bertil Ericson / SCANPIX

Äventyret slutade dock hos polisen för pojken.
3 av 4

Äventyret slutade dock hos polisen för pojken.

SCANPIX NORWAY

Dessutom visade det sig att han inte alls fyllde år.
4 av 4

Dessutom visade det sig att han inte alls fyllde år.

Bertil Ericson / SCANPIX

Den femårige pojken tog sig själv från Finspång till Norrköping för att fira sin födelsedag. Det slutade dock med ett polisingripande för pojken – som dessutom visade sig fylla år en helt annan dag.

NORRKÖPING. När en polis på väg till jobbet plötsligt möttes av en helt ensam liten pojke anade hen oråd och frågade hur det kom sig att pojken traskade runt själv. Barnet ska då glatt ha uppgivit att han fyllde år och var på väg till ett Lekland i Ingelsta för att fira, skriver Östnytt.

– Men kollegan ville inte tro på att han hade tillstånd att vara ute och fira själv, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman till Östnytt.

Smet ut när familjen sov

Något som visade sig vara ett rimligt antagande. Efter en närmare kontroll kunde man slå fast att pojken bodde i Finnspång – lite drygt tre mil från Norrköping.

Samtidigt fick polisen dessutom in en anmälan från en orolig mamma som berättade att hennes son hade försvunnit från hemmet.

– Pojken hade någon gång under morgonen medan resten av familjen sovit klätt på sig och tagit sig ut och förmodligen tagit en buss till Norrköping, säger Fredrik Kliman till Östnytt.

Fyllde inte år

Det visade sig dessutom att den lille pojken inte alls fyllde år, så i stället för att spendera dagen på ett lekland fick han åka hem till sin familj.

– Han mådde bra och det gick ingen nöd på honom, säger Fredrik Kliman till Östnytt.

Polisen kommer dock att lämna in en anmälan till socialtjänsten, något som är rutin vid liknande ärenden.