En nödvändig produkt?
En nödvändig produkt? - Foto: TT/Scanpix

Underlivsdeodoranten för kvinnor är här

Att förhindra svettlukt med hjälp av deodorant är vi vana vid, men att ha deo mellan benen? Det verkar som att det är dags.


Fått prispengar

Systrarna Hasti och Hedieh Asadis bolag har hittills tagit in 90 000 kronor i prispengar för olika entreprenörstävlingar och 300 000 kronor i ett lån från Almi Företagspartner.

Nu hoppas man på at få in mer pengar i bolaget med hjälp av riskkapitalisten Mats Gabrielson.

SVERIGE. Om några månader landar den på apoteket – intimdeodoranten.

Produkten heter Deo Doc och har som syfte att hindra oönskad doft i underlivet.

Det är systrarna Hasti och Hedieh Asadi som står bakom företaget.

– I maj lanserar vi två produkter, en intimdeodorant i sprayform som blockerar önskad odör från underlivet. Den andra är en deo-wipe, en slags tvättservett med samma syfte men som även är rengörande, säger Hasti Asadi till Dagens Industri

Doc Deo verkar också ha starkt förtroende bland stora affärsmän. Riskkapitalisten Mats Gabrielson, som vi har kunnat se i teveprogrammet "Draknästet", kommer troligen ha en viktig post i bolaget.

Till Nyheter24 säger han att han ännu inte gått in med pengar i bolaget, men att han är "starkt intresserad" av det.

– Jag har ännu inte investerat några pengar, men jag har varit med under utvecklingen av bolaget, säger Mats. 

Vad har bolaget för målgrupp?

– Det är i första hand kvinnor i övre tonåren och uppåt, men det är egentligen något du borde ta med systrarna bakom bolaget.

Skulle du vara lika intresserad om det här var en produkt avsedd för män?

– Det är faktiskt så att det är tjejerna bakom bolaget som gör att jag vill investera i det. Vi kan vända på frågan; hade jag varit intresserad om det hade varit dåliga entreprenörer? Nej, säger Gabrielsson till Nyheter24.

När Nyheter24 frågar Hedieh Asadi, läkare och en av grundarna till DeoDoc, om målgruppen svarar hon:

– Vi såg ett behov för produkterna och vår målgrupp är alla kvinnor, men precis som Mats sa riktar vi in oss på kvinnor i övre tonåren och uppåt.  

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.