Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tvåårig pojke död i brand

- 02/01/2009, 06:44 -

Under torsdagen miste en liten pojke livet i en våldsam villabrand.

SUNNE. Farmorn skulle sitta barnvakt åt familjens barn i Edsberga då föräldrarna var borta. Men nyårsdagen slutade i katastrof. Klockan 09:50 kom larmet in till räddningstjänsten. Villan stod i brand och på bara några minuter var den övertänd.

Familjens 16-årige pojke vaknade på morgonen av den kraftiga rökutvecklingen och försökte ta sig ned från sitt sovrum via en trappa. Men elden hade spridit sig så pass mycket att han var tvungen att hoppa ut genom fönstret.

Farmorn befann sig i ett sovrum på undervåningen när hon vaknade av att det brann i en soffa. Hon försökte då få tag på den tvååriga pojken som sprang omkring i huset, men lyckades inte.

– Hon gjorde vad hon kunde för att få med grabben ut, men han vände och sprang in igen. Det kan vara så att barn blir rädda när det brinner och vill gömma sig, säger räddningsledare Pär Maltesson, enligt Expressen.

Den 16-årige pojken sprang in till grannarna för att larma räddningstjänst, men han var mycket chockad och kunde knappt säga något.

Stämningen var i går tung i den lilla byn och många var illa berörda över det lilla barnet som brunnit inne och mist sitt liv bland de rasande lågorna.

– Det är fruktansvärt, särskilt med tanke på att det är ett litet barn som blir innebränd. Det berör verkligen mig illa, menar bybon Ingegerd Jansson, skriver Expressen.

Det är fortfarande oklart vad som orsakat branden.

Skrivet av: