Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Egna klubben om döde supportern: "Han var en omtyckt person"

- 31/03/2014, 13:41 -
En bra förebild och en engagerad fotbollstränare.
1 av 3

En bra förebild och en engagerad fotbollstränare.

Twitter

Klubben sörjer den 43-årige mannen.
2 av 3

Klubben sörjer den 43-årige mannen.

Twitter

Mannen var djurgårdssupporter.
3 av 3

Mannen var djurgårdssupporter.

Den 43-åriga djurgårdssupportern som avled av sina skador i går hyllas stort av den klubb som han var aktiv i som ledare.
– Han var en omtyckt och otroligt fantastisk person, säger styrelseordförande för klubben till Nyheter24.

Under söndagseftermiddagen avled en man i 43-årsåldern av de fysiska skador som han fick när han attackerades av okända gärningsmän. Mannen i fråga var en djurgårdssupporter och det var inför den allsvenska premiärmatchen mellan Djurgården och Helsingborg som han skadades svårt.

Den 43-årige fyrabarnspappan togs till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

"Snäll kille som lämnar avtryck"

Han beskrivs som en snäll kille som gillade fotboll och var en person som lämnade avtryck – inte minst i den lokala fotbollsklubben som han själv var aktiv i, både som seniorspelare och tränare för ett flicklag.

– Vi blev fruktansvärt bestörta när vi fick reda på vad som hade hänt, säger styrelseordförande för klubben till Nyheter24 och berättar att fyrabarnspappan var engagerad i klubben. 

Mannen beskrivs som  en bra profil för ungdomarna i föreningen:

– Han var en omtyckt och otroligt fantastisk person, jag kan inte tänka mig att han provocerade fram något, han är snarare den typen av människa som stoppar bråk. 

"Kommer spela med sorgeband"

– Vi känner att något måste göras, vi vill göra något och vi ska göra det också. Just nu så kommer vi att hedra honom på våra egna premiärmatcher där vi kommer att hålla en tyst minut och spela med sorgeband, avslutar styrelseordföranden för klubben.

Vänner och familj sörjer

Vänner och familj sörjer på Facebook.

"En av klubbens mest kompetenta, trogna och långvariga ledarprofiler har hastigt ryckts ifrån oss. Det är med oerhört stor saknad våra tankar går till hans familj och vänner i deras outsägliga sorg", går det att läsa på fotbollsklubbens sida.

"Så oerhört jävla onödigt och sorgligt och tragiskt... Alla tankar till familjen", lyder en annan kommentar.