Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ungdomsgäng gick till attack mot tiggare – kastade flaskor

- 02/04/2014, 15:46 -
Attackerades med flaskor.
1 av 2

Attackerades med flaskor.

Alvaro Barrientos / TT

En tiggare i centrala Stockholm.
2 av 2

En tiggare i centrala Stockholm.

Lars Pehrson / TT

Ett femtontal ungdomar gick under gårdagskvällen till attack mot tiggare vid Kista galleria.

KISTA. Strax efter klockan 21 på tisdagskvällen attackerades ett antal rumänska tiggare av ett 15-tal ungdomar utanför Kista galleria.

– De kom mot oss och attackerade oss med flaskor och stenar, säger en av tiggarna, Mihai Brados, till Dagens Nyheter.

"Kastade flaskor"

Enligt Dagens Nyheterna ska ungdomarna ha skrikit att tiggarna skulle ut ur Sverige.

– Ungdomarna, som var i 13–14 årsåldern, kastade flaskor mot dem. Ordningsvakterna kom ut och kunde backa in i gallerian tillsammans med rumänerna, säger Jörgen Karlsson, närpolischef i Kista till Dagens Nyheter och fortsätter:

– Enligt de uppgifter vi har ska det röra sig om lokala ungdomar, som brukar röra sig i gallerian.

En skadad

En kvinna ska under attacken ha skadats så illa av slag mot huvudet att hon var tvungen att uppsöka sjukhus. Uppgifter som Jörgen Karlsson inte kunde bekräfta för Dagens Nyheter.

– Det finns ingen anmälan upprättad ännu, men en patrull har ansvar för avrapporteringen och jag tror att det kommer att upprättas en anmälan om minst försök till misshandel. Om det visar sig att kvinnan skadades i attacken så blir det självklart en annan brottsrubricering, säger han till tidningen.

"Beredskap inför kvällen"

Enligt Mihai Brados ska ungdomarna, som lämnade platsen innan polisen anlände, ha sagt att de skulle återkomma under dagen i dag och döda tiggarna. Något som polisen nu är förbereder sig för.

– Det är viktigt att ha en beredskap för kvällen. Sådana här händelser måste man bevaka. Även om inget säger att det kommer att hända igen, så har vi ändå med det i tanken. Ungdomarna finns ju i området, och rumänerna också. Något har ju utlöst det här – och det problemet är förmodligen inte löst, säger Jörgen Karlsson till Dagens Nyheter.