Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fadimes bror sköts ihjäl av polisen

- 08/04/2014, 12:19
Ett porträtt av Fadime Sahindal.

Ett porträtt av Fadime Sahindal.

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Mannen som gick till attack mot polisen och sköts ihjäl i Uppsala var yngre bror till Fadime Sahindal, som mördades av sin pappa 2002.

På tisdagsmorgonen sköts en man ihjäl av polis i Uppsala sedan han beväpnat sig med knivar och gått till attack. Enligt polisen var det 34-årige Mesut Sahindal, yngre bror till Fadime Sahindal.

Fadime dog 2002 efter att ha blivit ihjälskjuten av sin pappa.

34-åringen hade dömts flera gånger för olika typer av brott – bland annat för att ha hotat och misshandlat Fadime. Han har också dömts för att ha skjutit sin tidigare sambo i axeln.

Greps på måndagen

Han greps så sent som på måndagskvällen misstänkt för att ha misshandlat den tidigare sambon, som är mamma till hans barn. Vid 03.00 släpptes han på fri fot men en och en halv timme senare fick polisen larm om att han hotat andra familjemedlemmar, skriver Expressen.

I samband med ingripandet beväpnade han sig med en kniv i varje hand och polisen sköt honom med flera skott, i benet och huvudet. Han avled senare på platsen.