Lördag 31 Jul
Stockholm

Partydjuret, kattägaren, pratkvarnen - här är mardrömsgrannarna

Sveriges Bostadsrättscentrum, SBC, har nyligen kommit med en rapport där de berättar hur de dagligen hanterar klagomål kring störande grannar i flerfamiljshus. Bland annat klagas det på kattägare, dålig lukt och hög musik. Nyheter24 har listat några till.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Den förbannade gräsklipparen. 

Det är alltid någon som klipper gräset. Spelar ingen roll om du har sovmorgon, ska grilla med familjen eller ligger i hängmattan med en god bok. Det är fan i mig alltid en gräsklippare som är igång. Och är den inte igång, då sätts den igång när du lagt dig tillrätta.

Grannarna med katt

Nu är jag själv kattägare. Men jag vet nog hur mina grannar känt alla de gånger de fått syn på min misse som uträttar sina behov i deras rabatt, fångar deras fåglar vid dammen och springer hejvilt över deras gård. Grannarna får det även roligt när de rensar rabatten och hittar fågelskelett och avföring. "Men, blommorna gynnas ju av det?" Nja. 

Partygrannen

"Untz untz untz untz" hörs det tisdag till söndag, lite utspridda tider över dygnet. Ibland är det på morgonen, ibland mitt på dagen och ibland klockan 03.00 på natten. Under helgerna samlas det alltid mycket folk runt/i huset, och dagen efter är det smått vandaliserat i kvarteret med utspridda spyor här och var. 

Trädet för utsikten

Du och din familj har en magnifik utsikt över en sjö, så när som på grannens feta ek som täcker hela synfältet. När du med "tjenis"-anda försöker att föra in samtalet på trädet propsar grannen på med att det där trädet minsann stått där i generationer och att det blir upp till kamp om det kommer på tal om att ta bort det. 

Pratkvarnen

Det är trevligt med sociala grannar. Jag föredrar dem faktiskt. Men det finns de man verkligen inte kan slita sig ifrån. Det skulle behöva flyga ned en meteorit mellan er för att din pratkvarn till granne ska sluta prata. Resultatet har blivit att du dyker ned i pionerna varje gång du får syn på pratkvarnen.

Grannen med ouppfostrade barn

Alltid hörs det skrik. Alltid hörs det gråt. Alltid susar ett "MEN JAG VILL HA DEN" genom luften. Någon gång fick du ögonkontakt med ett utav barnen och du såg – djävulen.

Den konstige

Alla har vi haft den där lite småknäppa grannen. Du kan inte sätta fingret på vad det är men då ni ändå bott bredvid varandra i flera år så har du hunnit bevittna diverse tvångstankar, ryckigt kroppsspråk och monologer på andra sidan staketet. 


Grannen med skumt umgänge

Man kan inte styra vilka folk väljer att umgås med. Tyvärr. Denna granntyp har en väldigt skum och mystisk umgängeskrets. Titt som tätt, när som helst på dygnet smyger det fram skumma typer på grusgången borta på andra sidan staketet. Helst av allt vill du gå ut och hojta "snor du nått då jävlar" men du håller dig till att spionera bakom krukorna. 

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela