Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efterlyste nazisten: "Ses vi i Jönköping?"

- 30/04/2014, 12:18 -
Här är nazistens inlägg på Facebook.
1 av 3

Här är nazistens inlägg på Facebook.

Faksimil Facebook

MFF-supportern som knivhöggs fick stort stöd efter attacken.
2 av 3

MFF-supportern som knivhöggs fick stort stöd efter attacken.

TT

Banderoll på Malmö FF:s match mot Hammarby i svenska cupen.
3 av 3

Banderoll på Malmö FF:s match mot Hammarby i svenska cupen.

Drago Prvulovic / TT

Den efterlyste Andreas Carlsson, som misstänks för mordförsöket på en Malmö FF-supporter, antyder på Facebook att han ska demonstrera med Svenskarnas parti i Jönköping på 1 maj.

JÖNKÖPING. Han är efterlyst och gäckar polisen med sin aktivitet på nätet. Inför nazistiska Svenskarnas partis 1 maj-demonstration skriver nu Andreas Carlsson på Facebook som att han ska komma till Jönköping.

"Ses vi där?", skriver han och länkar till information om demonstrationen.

I kommentarsfältet skriver en av Carlssons vänner så här:

"Självklart, vi ska bilda en ring runt dig så ingen kan ta dig".

"Vet inte hur tillförlitliga de uppgifterna är"

Carlsson har varit på flykt från polisen sedan attacken mot bland annat en Malmö FF-supporter efter en manifestation i Malmö på kvinnodagen den 8 mars. Totalt fyra personer med nazistkopplingar misstänks för mordförsök – tre av dem greps och har förhörts men sedan släppts.

Enligt Kvällsposten har polisen koll på Carlsson och hans eventuella medverkan i Jönköping.

– Vi känner ju till det. Vår kriminalunderrättelseorganisation bevakar den biten, säger kommissarie Kennerth Strand till Kvällsposten och fortsätter:

– Men jag vet ju inte hur tillförlitliga de där uppgifterna på Facebook och andra sociala medier är. Det enda jag kan säga är att han inte är gripen än.

Efterlyst av Interpol

Polisen har tidigare fått tips om att Carlsson befinner sig i Tyskland, Danmark och Ukraina. Han är efterlyst av Interpol.