Se kunderna stänga in desperat rånare när han slår till mot Pressbyrån

- 14/05/2014, 15:51 -
Slog till med kniv.
1 av 5

Slog till med kniv.

Faksimil Youtube

Dörren blockeras.
2 av 5

Dörren blockeras.

Faksimil Youtube

Men rånaren lyckades hota sig fri.
3 av 5

Men rånaren lyckades hota sig fri.

Faksimil Youtube

Mannen lyckades senare fly från platsen.
4 av 5

Mannen lyckades senare fly från platsen.

Faksimil Youtube

Polisen har ingen misstänkt för brottet.
5 av 5

Polisen har ingen misstänkt för brottet.

Med en stor kökskniv i högsta hugg rånade mannen en butik i Stockholm. Flera personer blockerade dörren – men tvingades ge upp efter att han hotat kassapersonalen med kniven mot halsen. Se den dramatiska videon här.

STOCKHOLM. Ett rån i Stockholmsstadsdelen Hässelby höll på att misslyckas rejält när flera personer blockerade dörren för rånaren som bankade med sin kniv mot glasdörren.

Samtidigt ropade kassörskan att personerna utanför skulle öppna – vilket till slut också skedde. Det hela hände den elfte maj och polisen skrev då på sin hemsida att gärningsmannen släpptes ut efter att ha hotat kvinnan i butiken och sprang sedan från platsen.

"Ska hyllas"

Nu sprids ett klipp från rånet, ett klipp som tydligt visar upp händelseförloppet. En man står ensam och håller för dörren – innan flera ansluter varav en filmar det hela.

– Det är jätteskönt att se att det finns människor som är beredda att ta tag i saker och försöker hjälpa till. Det ska hyllas, säger butikschefen Mats Planebo till Expressen.

"Mår förskräckligt dåligt"

Han bekräftar också för tidningen att rånaren hotat personalen – och höll kniven mot kassörskans hals.

– Om han inte hade hotat personalen hade han legat risigt till för polisen var inte långt från butiken, säger han till Expressen.

Samtidigt berättar han att personalen mår dåligt.

– Hon mår förskräckligt dåligt, det vet jag eftersom hon är min dotter. Hon får krishjälp genom företaget, säger Planebo till Expressen.

Polisen: "Är riskfyllt"

Att blockera dörren för en rånare är dock ingenting som polisen rekommenderar.

– Det är riskfyllt framförallt för kvinnan som blir rånad. Det uppstår en hotfull situation och det är inget vi rekommenderar, säger Västerortspolisens informationschef Mats Eriksson till Nyheter24 och fortsätter:

– Hellre observera på avstånd och göra iakttagelser i väntan på polis, även om själva intentionen var god.

Han berättar också att utredningen fortsätter – men att man inte kommit speciellt långt i eftersökningarna.

– Tekniker har säkrat spår, men vi har inte gripit någon och har ingen misstänkt just nu, säger Eriksson till Nyheter24.

---

Polisens signalement:

Gärningsmannen beskrivs som ca 20-25 år, 180 cm, mörkhyad och iklädd mörk jacka med fyrkantiga mönster/ränder samt svarta byxor och svart mössa. Han var beväpnad med en större kökskniv.

Vet du mer?

Kontakta polisen på 114 14.