En ficktjuv går lös i centrala Stockholm – hur många reagerar?

Hur skulle du reagera om du såg en ficktjuv i aktion?


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

STOCKHOLM. Nyheter24:s samarbete med STHLM Panda fortsätter. Förra veckan testade gänget hur stockholmarna reagerade när en hemlös man plötsligt föll ihop ögonen på dem.

Den här veckan testar de om folk säger till när de ser en ficktjuv.


Experimentet gick ut på att Konrad Ydhage och Frida Eriksson turades om att, väl synligt, stjäla den andres plånbok för att sedan se hur omgivningen reagerade. Skillnaden visade sig bli stor.  

– Det var verkligen intressant att se vilken skillnad det var på vem av oss som blev tillsagd. Frida blev inte tillsagd en enda gång medan jag fick lämna tillbaka plånboken i stort sett varje gång. Det var inte det att de inte såg att Frida tog plånboken utan många tittade väldigt mycket efteråt men kom aldrig fram och sa till när jag blev bestulen, säger Konrad.

"Skrämmande att det var så olika"

Frida har samma bild av vad som hände.

– Jag blev förvånad att se att även om jag tog en plånbok öppet framför folk så var det ingen som sa till mig. Det är skrämmande på ett sätt att det var så olika mellan mig och Konrad, säger hon.

Konrad berättar att han även stötte på en del handbegripligheter.

– Folk hade ibland också en väldigt intressant framtoning när de sa till mig. Tyvärr fick vi inte med på film när en kille puttade ner mig så att jag föll i backen, säger han.

/
/
/
/
Skulle du ha sagt till?
Tack för din röst!